Få 3 gratis tilbud på Pudsning af hus arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Pudsning af hus arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på pudsning af hus

Find de bedste tilbud på pudsning af hus

Er dit før så smukke murstenshus gået hen og blevet lidt slidt i betrækket? Så bør du overveje at lade husets facade renovere. Skader på husets murværk er nemlig sjældent udelukkende kosmetiske. Når mursten begænder at flække, eller mørtelen mellem stenene smuldrer og slår revner, er det som regel et symptom på at murværket fejler noget. Og samtidig vil sådanne skader kunne påvirke selve husets kontruktion, hvis de ikke adresseres i tide.

Der findes mange forskellige muligheder for at sætte husets facade flot i stand. Mange bolig ejere vælger at udskifte samtlige fuger i huset, og erstatte ødelagte mursten med nye af slagsen. Dette kan også være en fin løsning hvis skaden er nogenlunde begrænset. Men i mange tilfælde er det en god idé at overveje en anden model for facaderenovering, nemlig pudsning af hus.

 Klik for at få en pris på pudsning af hus?

Hvorfor skal jeg lade husets facade pudse?

Der kan være flere gode grunde til at vælge en facadepuds. Måske er murværket på dit hus ved at være slidt i en grad så det ikke længere kan blive pænt ved omfugning eller sporadisk udskiftning af enkelte mursten. Mange murstenshuse af ældre dato har set bedre dage, og vil faktisk kunne blive en del kønnere med en pudsning. Da en pudsning – for eksempel af typen armeringspuds – kan forstærke husets ydermure, kan du samtidig forstærke murværket og selve konstruktionen.

Når du pudser facaden, hvad enten dette sker ved hjælp af armering eller om du blot lader murene vandskure, opnår du en effektiv beskyttelse af murværket. Husets ydermure er hver dag året rundt udsat for hårde belastninger fra vind og vejr samt solens skarpe stråler. Med en pudsning kan du værne facaden mod såvel disse påvirkninger som invasion af murbier. Murbier er ikke rigtige bier, men et borende insekt som graver gange og huler i murværket. Især mørtelen kan blive hårdt ramt af murbi angreb – og dette kan have alvorlige konsekvenser.

Er mørtelen porøs og smuldrende som følge af murbi angreb, vil fugt og væde fra nedbør nemmere kunne trænge ind i murværket. Og så kan du risikere fugt skader på din bolig, hvilket kan medføre såvel nedbrydning af murværket som skimmelsvamp og et generelt dårligt indeklima.

 

Isolerende og tætnende facadepuds

En sidste grund til at lade facaden på dit parcelhus eller din villa pudse, er den isolerende effekt. Mange huse, især af ældre dato, har ikke mulighed for hulmursisolering. I så tilfælde er det nødvendigt med en efterisolering af husets facade. Og dette kan i mange tilfælde klares i forbindelse med en effektiv pudsning. Hvis du for eksempel vælger en armeringspuds, vil murværket på de ydre vægge blive tætnet på en måde så de ikke længere fungerer som såkaldte kuldebroer. Dette har stor betydning for bygningens sundhed og energi forbrug.

Du undgår dannelse af kondens, som kan medføre fugt i væggene og der af følgende skader eller dannelse af skimmelsvamp. Og du slipper for høje varme regninger, idet varmen ikke i samme grad siver ud gennem dine vægge.

 

Hvad kan jeg opnå med pudsning af hus?

Der er flere forskellige gevinster forbundet med eksempelvis armeringspuds. Som nævnt i afsnittet oven for, kan du med en armeringspuds opnå en øget tæthed i dine ydermure, samt en vis isolerende effekt. Og så vil du med armeringspuds få en langt mere slidstærk facade, som kan forlænge husets levetid med adskillige årtier. Der ud over kan en flot udført facadepuds få huset til at fremstå utroligt smukt og ensartet. En flot og jævnt pudset ydermur er langt at foretrække frem for en slidt og afskallet murstensmur.

Du vil ydermere have mulighed for at lade huset pudse med indfarvet mørtel, eller efterfølgende male facaden i den farve du ønsker. På den måde kommer huset til at fremstå nyere og mere robust. Og det vil tælle opad i en vurdering i forbindelse med et eventuelt fremtidigt salg.

Få 3 gratis tilbud på pudsning af hus

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med pudsning af hus?

Når du vælger at lade facaden på huset pudse op, bør du altid tjekke at der ikke er graverende skader i murværket. I så fald skal disse udbedres førend pudsning af hus kan finde sted. Puds binder nemlig ikke på løse sten og fuger. Det betyder at resultatet af din pudsning ikke vil blive optimalt hvis du påfører mørtel direkte på en ikke istandsat ydermur.

Det er derfor altid en god idé at få fat på en professionel håndværker, som kan inspicere murværket forud for pudsning af facaden. På den måde er du garanteret et smukt og holdbart resultat, og sunde ydermure langt ind i fremtiden.

 

Hvem kan udføre pudsning af hus?

Det er som regel en faguddannet murer som forestår facadepuds, armeringspuds og vandskuring. Med en dygtig murer på opgaven kan du være helt sikker på at denne bliver løst til UG med kryds og slange. En murer har det rette rutinerede og professionelle håndelag der skal til for at udføre pudsning af hus med et flot og langtidsholdbart resultat. Derfor kan det anbefales at du lader en murer forestå dette hårde og slidsomme stykke arbejde i stedet for selv at kaste dig ud i det.

 

Vælg den rette murer eller ditto murerfirma

Når du står for at skulle vælge den murer eller det murerfirma, som skal hjælpe dig med at pudse facaden på dit hus, bør du se dig godt for. Det er altid smart at gøre sin research grundigt når man er på jagt efter dygtige håndværkere. Du kan altid finde murer tæt på din bopæl via internettet. På den enkelte murers hjemmeside kan du hurtigt se om vedkommende har erfaring med – og ekspertise inden for – de forskellige pudsnings metoder.

Som regel vil murerfirmaet sørge for at lægge ”før og efter”-billeder af tidligere udført arbejde på hjemmesiden, ofte ledsaget af udførlige beskrivelser af opgaven. Du vil her ud fra kunne danne dig et billede af murerens kompetencer ud i facadepuds, armeringspuds og vandskuring. Du kan også tage et kig på diverse håndværker portaler, hvor tidligere kunder har mulighed for at bedømme og anmelde eksempelvis murere. Her vil du kunne læse alle slags udtalelser omkring mureren og vedkommendes service – såvel de glade og positive som de knap så begejstrede af slagsen.

Endelig bør du tjekke at den murer, du har udset dig, er medlem af en relevant brancheforening, for eksempel Dansk Håndværks Håndværkergaranti. Dette er din sikkerhed for at murerarbejdet er omfattet af en garanti ordning, og at alle forsikringer er på plads.

 

Hvilken slags pudsning af hus skal jeg vælge?

Inden du finder den fagperson, som skal forestå pudsning af dit hus, bør du sætte dig ind i de forskellige former for facadepuds. Du kan grundlæggende vælge imellem tre forskellige modeller:

Vandskuring
Vandskuring kaldes også for tyndskuring eller filtsning. Ved en vandskuring påføres et forholdsvis tyndt lag mørtel, som så udjævnes ved skuring med en våd mursten. Ved en vandskuring vil du kunne anemurstenene gennem puds laget. En vandskuring har ikke den store isolerende effekti, men an til gengæld beskytte murværket mod udefa kommende påvirkninger som for eksempel vind, vejr og murbier.

Grovpudsning
Ved en grovpudsning påføres mørtel på en måde som giver en grov tekstur i overfladen. Denne form for pudsning egner sig bedst til den indvendige del af huset. Da den hurtigt bliver nusset at se på hvis den anvendes på facaden.

Armeringspuds
Armeringspuds eller netpuds er en form for pudsning af hus til hvilken der anvendes et armeringsnet i glasfiber. Ofte foretages armeringspuds i forbindelse med efterisolering, da armeringspuds er den type pudsning som giver den mest hårdføre overflade.

Der ud over bør du sikre dig at alt nødvendigt forarbejde er udført til punkt og prikke inden arbejdet med pudsning af hus påbegyndes. En facade af eksempelvis gasbeton kan med stor fordel sandblæses for at opnå den optimale overflade, til hvilken pudset kan binde. Og som før beskrevet skal eventuelle skader i facadens murværk udbedres inden pudsningen.

 

Hvad koster pudsning af hus?

Prisen på pudsning af hus kan variere en del. Faktorer så som antallet af kvadratmeter, facadens og murværkets beskaffenhed samt konstruktionens tilstand vil have betydning for den endelige pris. Murerens timepris kan ligeledes variere fra murerfirma til murerfirma. Grundlæggende vil kvadratmeterprisen falde jo større areal der skal pudses – men antallet af arbejdstimer vil stige.

En professionel murer vil altid give et samlet tilbud på pudsning af hus, som inkluderer såvel arbejdsløn som omkostninger relateret til indkøb af materialer. På den måde kan du undgå grimme økonomiske overraskelser i løbet af projektet.

 

Indhent tilbud på pudsning af hus

Det er altid en god idé at indhente tilbud fra mere end én håndværker. Vælger du at lade tre murere afgive tilbud på facadepuds, armeringspuds eller vandskuring, kan du være sikker på at have det optimale sammenligningsgrundlag for eksempelvis pris og ydelse.

Her på siden vil du hurtigt og nemt kunne indhente tre gode tilbud på pudsning af hus fra lige så mange murerfirmaer. Tilbuddene er gratis og 100% uforpligtende. Du skal blot angive basale informationer omkring projektets art og omfang. Så modtager du inden for få arbejdsdage de tre tilbud fra murerfirmaerne. 

Find billigeste tilbud på pudsning af hus ved at klikke her