Få 3 gratis tilbud på Orangeri arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Orangeri arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på et nyt orangeri

Få det bedste tilbud på orangeri 

Drømmer du om et drivhus, hvor du kan dyrke planter og blomster året rundt – eller har du længe gået og overvejet en vinterhave, en veranda eller en udestue som tilbygning til dit hus? Så bør du planlægge arbejdet i god tid. Det er ikke altid nogen lille sag at skulle bygge til. Et byggeprojekt kan let komme til at gribe om sig. Du skal muligvis have flere håndværkere på banen end du måske havde forestillet dig. Derfor er det en god idé at påbegynde planlægning i god tid, så du kan nå at få booket de rette fagfolk. Inden du kaster dig ud i planlægning og booking af håndværkere bør du gøre dig klart præcis hvad det er du ønsker dig. Er det en decideret tilbygning til huset, som skal mures op, et anneks hvor du kan dyrke din hobby, eller måske et lækkert, sydlandsk inspireret orangeri?

Hvad er et orangeri?

Et orangeri er en slags drivhus, hvor der foruden planter er plads til hygge og selskabelighed. Derfor vil et orangeri altid have en vis størrelse, da der skal kunne stilles stole og borde derind. Oprindeligt var et orangeri tiltænkt som overvintrings mulighed for citrustræer, som i gamle dage blev kaldt orangetræer. Disse har deres oprindelige under sydlige – og varmere – himmelstrøg, hvor vinter halvåret ikke byder på samme hårde frostgrader som det er tilfældet i de nordeuropæiske lande.

Da det i slutningen af det 19. århundrede blandt det engelske aristokrati blev moderne at dyrke eksotiske planter, var det nødvendigt at etablere opvarmede væktshuse hvis de sarte træer skulle kunne overleve vinteren igennem. De såkaldte orangerier blev opført som en slags drivhuse, hvor taget som regel var udført i traditionel tagbelægning, og fronterne bestod af glasruder. Orangerier er ofte udstyret med opvarmning for at kunne holde temperaturen stabil. I modsætning til et drivhus vil et orangeri i mange tilfælde have et støbt beton fundament og et sten belagt gulv. De fleste orangerier vil desuden være designet og konstrueret med større sans for de lækre detaljer end et drivhus. Og da citrustræer kan klare sig uden de store mængder lys i løbet af vinteren, men til gengæld har brug for mere varme, giver det mening ikke at lade orangeriet udstyre med et glastag.

Få 3 tilbud på et nyt orangeri

Hvorfor opføre et orangeri? 

Et orangeri kan være til glæde og gavn hele året rundt. Du kan bruge dit orangeri som drivhus og som et alternativ til udestuen når du skal have gæster på besøg. Orangeriet kan indrettes både hyggeligt og stemningsfult, og giver dig mulighed for at holde selskab i haven selv om vejret ikke er til sammenkomster under åben himmel. Atmosfæren i et orangeri er noget helt særligt. Duften fra blomster og citrustræer giver mindelser om sol og sommer hele året rundt. Med et opvarmet orangeri kan du nyde den naturlige stemning selv om termometeret udenfor viser minusgrader, og resten af haven ligger øde hen.

 

Dyrk planter og blomster i dit orangeri

Der ud over kan du bruge dit orangeri som du ville bruge et hvilket som helst drivhus eller væksthus. Du kan dyrke smukke blomster, som får dit orangeri til at dufte skønt og sætter kulør på den grå hverdag. Et orangeri er ideelt til opdyrkning af sarte planter som ikke tåler vind og vejr. I et tempereret orangeri med beskyttende vægge og tag er orkideer, roser og andre følsomme vækster beskyttet mod elementernes rasen hele året rundt. Og du kan bruge vinteren til at hygge omkring dine planter uden at skulle fryse.

Også klatreplanter så som vin eller humle pynter smukt i et orangeri, da disse kan føje en eksotisk og sydlandsk stemning til rummet. Det er i det hele taget en oplagt idé at dyrke nytteplanter i orangeriet, da disse kan give afkast hele året rundt. Du kan for eksempel forsøge dig med dyrkning af citrusfrugter så som appelsiner og citroner, hvilket er orangeriets oprindelige formål. Endelig kan du bruge dit orangeri til opbevaring af de potteplanter, som ikke tåler frosten. Så undgår du at skulle have disse stående inde i huset – og du vil få lettere ved at skifte jord eller ompotte, når du kan gøre dette i dit orangeri.

 

Hvad koster et orangeri?

Det er svært at give en nøjagtig pris på et orangeri. Denne vil nemlig i høj grad afhænge af hvad det er for en type orangeri du ønsker. Prisen på opførelse af et orangeri vil ligeledes komme an på størrelsen samt graden af design. Det kan godt lade sig gøre at købe et færdigbygget orangeri bestående af moduler som du selv skal samle. Et sådant orangeri er i bund og grund ikke meget andet og mere end et forvokset drivhus – og det behøver ikke at være særligt dyrt.

Skal du have støbt beton fundament til dit drivhus og i øvrigt have foretaget special design heraf, vil dit orangeri i sagens natur blive noget dyrere. Du kan til gengæld betragte opførelse af et orangeri som en investering din ejendom. Et rummeligt og solidt konstrueret orangeri i et flot design og udført i kvalitets materialer vil nemlig tilføje ekstra værdi til din bolig, hvilket vil komme til udtryk ved vurderingen i forbindelse med et eventuelt fremtidigt salg. Du kan derfor med stor fordel lade professionelle håndværkere forestå design og opførelse af dit nye orangeri i stedet for at købe et præfabrikeret en af slagsen. Så er du garanteret et orangeri som kan stå i mange år, og som du kan have glæde af langt ud i fremtiden.

Find billig orangeri nær dig - Få 3 gratis tilbud

Hvem kan bygge et orangeri?

Hvis du ønsker et orangeri, som er skræddersyet til netop din have, er det en god idé at få en arkitekt til at designe bygningen. På den måde opnår du den bedste udnyttelse af pladsen – og du får et orangeri som er helt efter dit hoved. Til støbning af beton fundament er det en murer du skal have fat på. Mureren vil også kunne forestå eventuel sten eller flise belægning i dit nye orangeri samt eventuel opsætning af klinker. Selve skelettet til orangeriet kan en smed udføre i jern eller stål.

Skal der indgå elementer af træværk i dit orangeris design bør du fåen dygtig tømrer eller snedker på banen. En blikkenslager kan hjælpe dig med at få lagt et tag i et let materiale på dit orangeri. Og endelig vil det være en glarmester som forestår tilskæring og montering af glas ruderne. Som det fremgår kan design og opførelse af et orangeri let gå hen og blive et større projekt. Hvis du ikke selv har mod på at skulle styre slagets gang, kan du vælge at lade et byggefirma varetage dette stykke arbejde. Et byggefirma har erfaring og ekspertise inden for projektstyring når det handler om byggeri af alle typer, og vil uden tvivl kunne løse denne opgave til UG med kryds og slange.

 

Her på siden kan du få tre gode tilbud fra lige så mange byggefirmaer som står klar til at hjælpe dig med at opføre et smukt og solidt orangeri. Alt hvad du skal gøre er at udfylde formularen med dine oplysninger omkring byggeriet. Så vil du inden for få hverdage modtage tre uafhængige og 100% uforpligtende tilbud på orangeri kontruktion fra tre byggefirmaer i dit lokalområde. Klik ind her og læs mere.

Få 3 gratis tilbud på orangeri - Klik her