Få 3 gratis tilbud på Ventilationsanlæg arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Ventilationsanlæg arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på ventilationsanlæg

Få gode tilbud på ventilationsanlæg

Skal boligen renoveres eller ombygges? Så bør du overveje om istandsættelsen skal omfatte andet og mere end blot nye farver på væggene eller en udskiftning af køkkenelementer. Du kan for eksempel med stor fordel indtænke en modernisering af de faste installationer i boligen. Der kan faktisk være mange penge at spare ved at skifte fra et olie, pille eller gas fyr til en energibesparende luft til vand varmepumpe, eller ved at skrotte de gamle el radiatorer til fordel for luft til luft varmepumper.

Du kan forøge husets værdi ved at opgradere de elektriske installationer således at dit hjem bliver forvandlet til et Smart Home. Og hvis din bolig er af ældre dato vil der helt sikkert være meget at hente ved at udskifte de eksisterende VVS installationer med nye af slagsen. Til disse formål skal du have dygtige og erfarne fagfolk på banen. Foruden murere, malere og tømrere vil en gennemgribende renovering af huset således fordre besøg fra en autoriseret VVS installatør og en autoriseret elektriker eller el installatør.

Elektrikeren kan installere en luft til luft varmepumpe, og sørge for at dine el installationer er up to date. Hos en autoriseret VVS installatør kan du få hjælp til at renovere dit badeværelse med alt hvad det indebærer af rør arbejde. Og mange VVS’ere, som også er VE teknikere, kan samtidig installere et nyt, effektivt ventilationsanlæg.

Hvad er et ventilationsanlæg? 

Et ventilationsanlæg er et system som kan hjælpe dig med at sikre et bedre indeklima. Med et ventilationsanlæg vil den brugte luft i boligen på effektiv vis suges ud, og erstattes med frisk luft fra de udendørs omgivelser. Mange ventilationsanlæg er forsynet med det der kaldes varmegenvinding. Her suges den varme og fugtige luft fra køkken, badeværelse og bryggers ud af huset gennem en varmeveksler, hvorved den kølige luft fra omgivelserne, som suges ind i boligen, opvarmes. Du får med et varmegenvindings system en effektiv udnyttelse af energien, hvilket er godt for både klimaet og din pengepung.

Et ventilationsanlæg kan leveres med enten passiv eller aktiv varmegenvinding. Ved passiv varmegenvinding blæses den varme udsugnings luft ind i den ene side af varmeveksleren, og den kolde udendørs luft i den anden side. I mødet mellem de to luftstrømme overføres varmen fra den varme til den kolde, hvorved denne opvarmes. Aktiv varmegenvinding benytter en teknologi som også kendes fra varmepumper. Her overføres energien fra den varme luft til den kolde via en kondensator. Et ventilationsanlæg med aktiv varmegenvinding kan om sommeren ”vendes” og benyttes til at nedkøle den indendørs luft – ganske som vi kender det fra en luft til luft varmepumpe.

Flere af de nyere ventilations systemer operere med en kombination af passiv og aktiv varmegenvinding. Det betyder at de både er udstyret med en varmepumpe og en modstrømsveksler. Varmepumpen tager over hvis modstrømsveksleren ikke kan opfylde behovet for henholdsvis opvarmning eller nedkøling af stuer og værelser.

Få 3 gratis tilbud på nyt ventilationsanlæg

Hvad er fordelene ved at installere et ventilationsanlæg

Der er faktisk mange fordele ved at modernisere din bolig, her under installere et ventilationsanlæg. De fleste nybyggede huse leveres med et system til varmegenvinding, hvilket kan bidrage til at huset får en bedre energiklassifikation. En sådan vil du også kunne opnå med dit hus hvis du lader et ventilations system installere.vMed en ventilationsanlæg slipper du for at lufte ud så ofte. I de kolde vinter måneder kan det godt være op ad bakke med de to gange daglig udluftning som anbefales. Samtidig vil du med et ventilationsanlæg, som har indbygget recirkulation, kunne genbruge den varme som allerede findes i boligen.

Dette sker ved at luften i boligen filtreres og genanvendes. Nogle ventilations systemer vil samtidig kunne opvarme eller nedkøle luften efter behov. Det betyder at du sparer penge på opvarmning, og får nemmere ved at bevare et behageligt og sundt indeklima hele året rundt.

Blandt de mange fordele ved at installere et ventilationsanlæg i din bolig finder du:

En lav luft fugtighed hvilket nedbringer risikoen for eksempelvis skimmelsvamp i din bolig, og samtidig giver et mere behageligt indeklima. Nedbringelse af antallet af pollen og støvmider, hvilket kan beskytte dig og din familie mod udvikling af allergi

Reduktion af radon niveauet i din bolig. En høj forekomst af radon i boligen kan være medvirkende årsag til udvikling af forskellige kræft former.

Mulighed for nedkøling af boligen om sommeren – de fleste ventilations systemer kan bruges som klima eller air condition anlæg, og gøre de varme sommer måneder mere udholdelige.

En større besparelse på varmeregningen, idet du kan genbruge varmen i huset.

Selv om det ikke er helt billigt at få installeret et ventilationsanlæg, vil det således godt kunne betale sig i længden. Du kan betragte etablering af et ventilations system som en investering i din ejendom – en investering som du og din familie kan have glæde af i mange år, og som vil afspejle sig i vurderingen af din bolig i forbindelse med et eventuelt fremtidigt salg.

 

Hvad koster et ventilationsanlæg?

Det er ikke muligt at angive en præcis og entydig pris på et ventilationsanlæg. Denne vil nemlig afhænge af mange faktorer så som for eksempel den enkelte håndværker, typen af ventilationsanlæg og størrelsen på din bolig. Samtidig vil din boligs alder og beskaffenhed også spille ind. Nogle boliger er nemme at have med at gøre når det handler om nye installationer – og andre er lidt mere krævende. Ældre boliger er generelt ikke særlig taknemmelige når det handler om ventilations systemer. Derfor vil det fordre ekstra specialiseret arbejdskraft og måske endda særlige materialer at installere et ventilationsanlæg i en bolig af ældre dato.

Som nævnt vil et ventilationsanlæg dog være alle omkostningerne værd, både de økonomiske og de tidsmæssige. Derfor er det en god idé at indtænke etablering af et funktionelt ventilations system i din planlægning når du skal renovere eller bygge om. Du har desuden mulighed for at opnå tilskud til ventilationsanlæg installation gennem det der kaldes Bygningspuljen. Bygningspuljen har til formål at understøtte boligejere når det handler om forbedring og renovering som kan føre til nedbringelse af energi forbruget i private boliger. Og du kan bruge dit håndværkerfradrag i forbindelse med aflønning af de håndværkere som forestår denne opgave. Du bør altid indhente mere end ét tilbud på håndværker ydelser – og det gælder også ventilationsanlæg. Så har du et godt sammenligningsgrundlag, og kan danne dig et retvisende billede af de omkostninger som er forbundet med denne opgave.

 

Hvem kan installere et ventilationsanlæg?

Hvis du har besluttet dig for at få etableret et ventilations system i din bolig bør du tage kontakt til en autoriseret VVS installatør med speciale inden for VE teknologi. En sådan fagperson vil have de bedste forudsætninger for at kunne foretage en vurdering af din boligs muligheder for installation af ventilationsanlæg. Her på siden kan du indhente tilbud på ventilations system fra tre forskellige VVS eller køleteknik firmaer tæt på din bopæl. Tilbuddene er gratis og selvfølgelig 100% uforpligtende. Klik ind her og indtast oplysninger omkring din opgave – så vil du inden for få dage modtage dine tilbud.

Klik her for at få 3 gratis tilbud på nyt ventilationsanlæg