Få 3 gratis tilbud på Solceller arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Solceller arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på solceller

Få de bedste tilbud på montering af solcelle anlæg

Er du interesseret i at foretage en investering, som kan nedbringe din husstands forbrug af CO2 og spare familien for en stor sum penge? Så bør du overveje at energioptimere din bolig. Energioptimering af et hus kan foregå på mange måder. Du kan vælge at lade boligen efterisolere, hvis du har mistanke om et varmetab gennem ydermure og tag. Du kan lade en glarmester forestå udskiftning af samtlige ruder i husets vinduer, altandøre og terrassedøre til mere energivenlige og isolerende af slagsen.

Du kan også kigge på selve kilden til husstandens forbrug. Er boligen eksempelvis udstyret med et gammelt, udtjent olie-, gas- eller pillefyr, kan det med stor sandsynlighed godt betale sig at skifte dette ud med en luft til vand varmepumpe. Varmer du op ved hjælp af gammeldags elektriske radiatorer, kan du spare mange penge på din elregning ved at skrotte disse til fordel for luft til luft varmepumper.

Vil du sætte trumf på såvel din økonomiske besparelse som den grønne og klima venlige livsstil, kan du vælge at gå all in og montere et solcelle anlæg på husets tag. Her er der for alvor penge at spare. I det følgende kan du blive klogere på solceller, og finde ud af om solceller er den rette løsning for dig og din familie.

Få 3 gratis tilbud på solceller

Hvad er solceller?

Solceller er en form for elektriske ledere, som omsætter sollys direkte til elektricitet gennem det der kaldes for en fotovoltaisk eller fotoelektrisk effekt. Dette foregår helt uden brug af nogen former for mekanik. Selve processen er temmelig enkelt beskrevet. Når solens infrarøde stråler rammer solcellen, vil de frie elektroner fra cellens overfladiske n- type silicium lag bevæge sig ned i p-type silicium laget, hvor de vil blive opfanget i et metal gitter.

Her kan elektronerne vandre på langt mere uhindret vis, hvorved der skabes energi som konverteres til elektrisk strøm. Det er denne proces der kaldes fotovoltaisk eller fotoelektrisk. I modsætning til hvad mange tror, fungerer et solcelle anlæg også når der ikke er direkte sol. Solcelle producerer således også strøm når det er overskyet, dog i mindre mængder end når solen skinner fra en skyfri himmel.

Cellerne sammensættes til hele anlæg, som består af plader – de såkaldte moduler. Et typisk solcelle modul er typisk omkring en gange halvanden meter, og udgør sammen med andre moduler et fuldt solcelle panel. Du har muligvis set solcelle paneler på taget af flere huse. Disses beboere gør altså brug af de smarte celler i forbindelse med energi udvinding, og får således deres elektricitet fra solen kvit og frit.

Solcelle anlæg til indbygning i tag er blevet utroligt populært blandt boligejere. Solceller behøver ikke længere at være skæmmende for et tag, idet de ikke længere monteres oven på eksempelvis tagplader eller tagsten, men på smuk og diskret vis bygges ind i tagets konstruktion. Du kan således få solcelle paneler som matcher dine teglsten, og dermed falder i ét med dit tag.

 

Hvorfor montere solcelle anlæg?

Den primære årsag til at få solcelle på taget er selvfølgelig den økonomiske. Med solceller er der på længere sigt rigtig mange penge at spare når det gælder dine årlige udgifter til elektricitet. De smarte solcelle omdanner energien fra solens stråler til elektricitet, som du kan bruge i boligen. Det betyder at den investering, du lægger i montering af et solcelle anlæg, lynhurtigt har tjent sig selv ind igen – især med de energi priser, der lægges for dagen i denne tid.

Samtidig vil du med et solcelle anlæg kunne reducere husstandens samlede CO2 aftryk ganske betragteligt. Derfor er solceller en ganske ideel løsning for familien som ønsker at leve lidt grønnere og mere klima venligt.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med etablering af solcelle anlæg på taget?

Der er flere punkter som skal krydses af på listen over forhold du bør tage i betragtning inden du styrter ud og anskaffer dig et solcelle anlæg. Først og fremmest skal du sikre dig at du har tilladelse til at opføre et solcelle anlæg. Som udgangspunkt skal du ikke indhente byggetilladelse eller landzone tilladelse i forbindelse med montering af solceller på dit eget tag. Du bør dog, såfremt du er bosat i et villa eller parcelhus kvarter, sikre dig at grundejerforeningen tillader dette.

Solceller kan, lige som blanke og skinnende teglsten, være til gene for naboerne. Derfor er det en god idé at undersøge om der i grundejerforeningen er enighed om tilladelse til solceller på kvarterets tage. I visse områder, hvor der ikke findes hverken ejerlaug eller grundejerforeninger, er det lokalplanerne du bør tjekke som det første. Et eventuelt forbud eller forbehold angående solceller på tag vil kunne findes her.

Det vil samtidig af lokalplanen fremgå om dit hus er fredet.  Så tilfælde kan det godt blive problematisk at montere solceller – og du skal sædvanligvis søge om en særlig tilladelse hertil. Det er vigtigt at det gældende bygningsreglement overholdes i forbindelse med montering af solcelle anlæg. Endelig er det smart at tjekke med den specifikke kommune om der kræves byggetilladelse til opsætning af solcelle paneler. Som nævnt oven for er det i udgangspunktet ikke påkrævet med en byggetilladelse. Men der kan findes undtagelser.

Find de billigeste og bedste solceller

Spørgsmål og svar angående solceller

I dette afsnit har vi samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål angående etablering af solceller for private boligejere. Læs med og bliv klogere på de forhold der gør sig gældende når huset skal beriges med solceller.

Hvem kan montere et solcelle anlæg?
I følge gældende dansk lov hidrører etablering af solcelle anlæg under autoriserede el installatører, som har en særlig uddannelse inden for montering og installation af solcelle anlæg. Du må således ikke selv kaste dig ud i projektet, da det kan få alvorlige konsekvenser.

Kan min bolig få solceller?
Inden du går i gang med at booke en autoriseret el installatør, bør du tage et kig på boligens tag. Især ældre huse med kviste, karnapper og andre uregelmæssigheder i tagkonstruktionen kan vise sig at være endog særdeles problematiske i forhold til montering af solcelle paneler.

Vil solceller dække hele husstandens behov for elektricitet?
Svaret på dette spørgsmål er ikke helt enkelt. Men grundlæggende vil du skulle supplere el forsyningen fra solcellerne med elektricitet fra andre kilder – for eksempel det offentlige elnet – hvis hele husstandens behov skal dækkes året rundt.

Hvad er den optimale placering af solceller?
Hvis dit nye solcelle anlæg skal yde optimalt, skal det placeres således at panelerne vender mod syd. Du får det bedste udbytte af dine solceller hvis de er monteret på et tag som har en hældning på mellem 35 og 45 grader.

Skal solceller vedligeholdes?
Da de fleste solcelle paneler er selvrensende, kræver de ikke megen vedligeholdelse. Hvis solcellerne er placeret på et sted hvor de er udsat for særlig megen snavs og skidt, for eksempel nedfaldende blade og pollen fra træer, kan de rengøres med en blød klud og kalkfrit vand. Visse vinduespudsere har specialiseret sig inden for rengøring af solcelle paneler.

Hvis du har andre spørgsmål omkring solcelle anlæg og montering heraf, er det en god idé at spørge en fagperson til råds inden du tager hul på projektet. Det er så ærgerligt at skulle afbryde fordi der opstår uforudsete komplikationer, eller fordi du på grund af teknikaliteter ikke vil kunne gennemføre.

 

Hvad koster solceller på taget?

Prisen på et solcelle anlæg varierer selvfølgelig en del alt efter størrelsen på dette samt den enkelte leverandør. Et 6kW solcelle anlæg, som i langt de fleste tilfælde vil være tilstrækkeligt for en husstand af gennemsnitlig størrelse, vil løbe op i omtrent 100.000 kroner. Denne pris dækker såvel materialerne, altså selve anlægget, samt løn til håndværker firmaet der forestår montering og installation.

Du bør på forhånd undersøge husstandens behov for elektricitet. Med udgangspunkt i familiens nuværende forbrug vil en dygtig fagperson hurtigt kunne beregne den ideelle størrelse på jeres fremtidige solcelle anlæg.

 

Kan jeg få tilskud til solceller på taget?

Det korte svar på spørgsmålet stillet i overskriften er ja. Det kan sagtens lade sig gøre at opnå et ganske klækkeligt tilskud til indkøb, montering og installation af solcelle anlæg. Før i tiden var tilskuddet omfattet af den såkaldte 6kW grænse. Denne er dog for nylig bortfaldet, hvilket betyder at der ikke længere er nogen størrelses begrænsning på de solcelle anlæg som kan opnå tilskud til etablering.

Dertil kommer at tilskuddet udbetales umiddelbart efter etablering, og ikke – som det har været tilfældet førhen – over en tiårig periode. Du behøver således ikke at være bekymret for din økonomi i forbindelse med etablering af solcelle anlæg. Tilskuddet er dog betinget af at du på forhånd indgår en betinget købsaftale med den pågældende leverandør.

 

Find de bedste tilbud på montering af solceller

Det anbefales at du kontakter mere end én leverandør når du står for at skulle montere solceller på boligens tag. Med tre tilbud på solceller er du sikker på at have et solidt sammenligningsgrundlag, både når det gælder pris og service fra de enkelte virksomheder. Du kan på denne side indhente tre gode og selvfølgelig 100% uforpligtende tilbud på solceller. Det er gratis at indhente tilbud – og så er det både nemt og hurtigt.

Du skal blot indtaste oplysninger omkring tagets størrelse og beskaffenhed samt øvrig information vedrørende opgaven. Så vil du inden for få dage blive kontaktet af tre solcelle leverandører med hvert deres tilbud på montering og installation af solceller.

Få 3 gratis tilbud på solceller