Få 3 gratis tilbud på Omfugning arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Omfugning arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på omfugning

Omfugning – få de bedste tilbud online

Bor du i eget hus? Så kender du sikkert alt til den uendelige række af reparations og vedligeholdelses opgaver, som følger med at have sådan ét. En husejers arbejdsdag slutter aldrig, i hvert fald ikke hvis huset skal være sundt og funktionelt. Der er rigtig meget arbejde forbundet med det at holde et hus ved lige. Og det er ikke altid man selv lige har hverken tiden, overskuddet eller for den sags skyld kompetencerne til at udføre dette opgave.

Et eksempel på en af de opgaver, som hurtigt kan komme til at tage rigtig meget tid, er vedligeholdelse af husets murværk. Såvel fuger som sten kan med tiden blive så mærkede af slitage, at de enten skal repareres eller skiftes ud. Udefra kommende faktorer så som vind og vejr samt murbier kan forårsage grimme skader på dit murværk. Det er vigtigt at du tager tegn på begyndende skader endog meget alvorligt. Det er nemlig ikke blot et spørgsmål om kosmetik, men om din boligs overordnede helbred.

 

Beskyt din bolig – beskyt dit murværk

Mursten består af brændt tegl, som er forsynet med en ekstra forstærket overflade – den såkaldte skal. Hvis skallen beskadiges, vil fugt og væde kunne trænge ind i stenens porøse kerne. Når frosten kommer vil væden fryse til is, og herved udvide sig, hvorved der opstår det der kaldes frostsprængninger. Fugerne mellem murstenene kan ligeledes tage skade. De såkaldte murbier ynder at bore sig ind i fugen, hvor de danner gange og huler, og dermed gør fugen mere porøs. Derved åbnes for indtrængende fugt – og lige som det er tilfældet med mursten, kan fugen tage skade i forbindelse med frostgrader i luften.

Indtrængende fugt kan have andre implikationer end frostsprængninger, for eksempel fugt skader i væggene. Hvis der er fugt i husets ydervægge, skabes gode vækst betingelser for skimmelsvamp – en væsentlig helbredsmæssig trussel i boligen. Skimmelsvamp kan være svær at finde og nærmest umulig at komme af med. Derfor handler det om at holde murværket sundt, og dermed minimere risikoen for fugtskader.

Få et gratis tilbud på omfugning af dit hus

Hvordan kan jeg beskytte mit murværk mod skader?

Der er flere måder hvorpå du kan sørge for at dit murværk får den optimale beskyttelse. Du kan for eksempel vælge at lade hele facaden pudse op med mørtel ved en såkaldt facadepuds. Denne løsning er populær blandt især ejere af ældre murstens huse, hvis murværk så småt er begyndt at gå i forfald. Med en facadepuds dækkes facaden af mørtel i så tykt et lag at murstenene ikke er synlige. Dette sker selvfølgelig efter en grundig gennemgang af murværket, således at man sikrer at dette er både tørt og ubeskadiget inden det dækkes over.

En hyppigt anvendt variation over temaet facadepuds er den såkaldte armeringspuds. Her forstærkes puds laget med armeringsnet af glasfiber, hvilket giver en særdeles modstandsdygtig og slidstærk overflade. Et alternativ til facadepuds og armeringspuds er vandskuring. Herved forsegles såvel fuge som mursten med et tyndt lag puds, men begge dele vil stadig kunne anes under pudslaget. Af samme grund kaldes en vandskuring for en tyndpudsning, og er en knap så omfattende procedure som armeringspuds.

 

Nye fuger i huset – når du godt kan lide murværket i din facade

Hvis murværket i udgangspunktet er pænt og fri for graverende skader, og du egentlig godt kan lide synet af en muret facade, behøver du ikke at skride til så drastiske løsninger som vandskuring eller facadepuds. Det kan faktisk godt lade sig gøre at give husets facade en ansigtsløftning samtidig med at såvel mursten som fuger bevares. Omfugning af hus er en løsning som både er billigere og hurtigere end de to oven for nævnte. Når du vælger at lade fugen i facaden sætte flot i stand, kan du opnå et smukt udtryk som får huset til at fremstå nyt og lækkert.

 

Hvorfor skal jeg lade facaden omfuge?

Der er mange gode grunde til at lade en dygtig murer forestå omfugning af facaden. Først og fremmest vil du med nye fuger i huset kunne beskytte murværket mod skader som nævnt oven for. En frisk fuge vil gøre det vanskeligt for murbier at grave gange, hvorfor du allerede dér har vundet en del ved at lade fugen udskifte. Samtidig vil frisk fugemasse på effektiv vis forhindre fugt i at trænge ind i fugen, hvorved denne kan mørne og smuldre. Ved en omfugning forebygger du således fremtidige skader på murværket i samme åndedrag som du reparerer eksisterende.

Dertil kommer at huset bliver meget flottere at se på når fugen er ny. Den nye fuge vil typisk være flere toner lysere, og samtidig mere ensartet. Fugen vil udgøre en flot kontrast til eksemplvis dybrøde eller brunligt røde mursten. En frisk fuge vil således kunne få dit hus til at fremstå mere indbydende set udefra. Dette har stor betydning i forbindelse med et eventuelt fremtidigt salg, hvor du roligt kan regne med at dit hus vil blive mere værd hvis murværket er flot og frit for skader.

 

Kan jeg selv forestå en omfugning af mit hus?

I princippet kan du sagtens selv give dig i kast med at rense den gamle fuge ud og sætte en ny en af slagsen. Dette er dog en opgave som tager tid og samtidig kræver et vist rutineret håndelag. Der ud over skal du være i besiddelse af det retteudstyr til opgaven. Det betyder at du skal ud og investere i diverse murer skeer, spartler og måske enda en fuge pistol.

Disse udgifter kan hurtigt gå hen og løbe op. Og da det så langt fra er sikkert, at du opnår det smukkeste resultat ved selv at udføre en omfugning, kan det på det kraftigste anbefales at du overlader arbejdet til en professionel murer. Hvis du lader en murer løse opgaven med omfugning af husets facade kan du være helt sikker på at den bliver løst til UG med kryds og slange. Du får en flot, ny fuge, som står snorlige – og det helt uden selv at skulle løfte så meget som en finger i forbindelse med arbejdet!

Billig

Hvordan foregår en omfugning?

Der er flere modeller når det gælder om at friske fugen i facaden op. Afhængig af murværkets beskaffenhed kan en omfugning tage sig ud på forskellige modeller.

Omfugning uden udkrads af eksisterende fuge
Denne model kan du vælge hvis fugen i huset grundlæggende er sund og ikke videre beskadiget, og du blot gerne vil have en pænere fuge. 

Omfugning inklusive udkradsning af eksisterende fuge
Hvis fugen er smuldrende og ødelagt, for eksempel af fugt eller murbier, giver det mening først at fjerne den eksisterende fuge og erstatte den med en nye en af slagsen.

Omfugning inklusive reparation eller udskiftning af mursten
Er det ikke kun fugen, men også resten af murværket som har lidt skade, kan det være nødvendigt med udskiftning af mursten i forbindelse med omfugning.

Du bør altid rådføre dig med en dygtig murer før du bestiller omfugning af facaden. Vedkommende vil kunne rådgive dig omkring hvilken model du skal vælge således at du er garanteret et smukt og holdbart resultat.

 

Hvad koster en omfugning?

Det kan godt være svært at give en præcis pris på omfugning af hus. Prisen kan variere fra håndværker til håndværker, og vil samtidig afhænge af flere forskellige faktorer. Du kan for eksempel godt forvente at prisen svinger alt efter murværkets beskaffenhed, den eksisterende fuges type (hård fuge betyder i reglen mere arbejde), husets højde, samt mængden af falser, gesimser, murstenssålbænke og andet der kan gøre opgaven mere kompleks. Ønsker du en fuge i en anden farve end den grå farve, der regnes som standard, eller foretrækker du fugen trykket på en bestemt måde, kan det også lægge ekstra til prisen. Kvadratmeter prisen vil også blive højere hvis der er tale om omfugning af et mindre areal. Og skal du have nye fuger i skorstenen, er der tale om en helt anden prissætning, idet omfugning af skorsten er forbundet med en vis risiko.

Find billigeste tilbud på omfugning - Klik her

Hvem kan udføre en omfugning?

Skal der nye fuger i huset, er det en faguddannet murer der skal på banen. Det er altid en god idé at booke håndværkeren i god tid inden arbejdet skal udføres. Og da en omfugning helst skal udføres i tørt vejr, bør du være tidligt ude hvis du ønsker arbejdet udført i løbet af sommeren. Du bør altid vælge en professionel håndværker som er medlem af branche foreningen Håndværker.dk. På den måde er du sikret en fagperson som har den uddannelsesmæssige baggrund i orden, og samtidig borger for de høje kvalitetsmæssige standarder når det gælder såvel det udførte arbejde som de anvendte materialer.

Du kan altid tjekke murerens egen hjemmeside for eksempler på tidligere udført arbejde. Derved kan du danne dig et indtryk af håndværkerens faglige kunnen og arbejdets standard. Du kan også besøge en af de mange håndværker portaler rundt omkring på internettet, hvor du kan læse tidligere kunders bedømmelser og anmeldelser af den pågældende murer.

 

Få gode tilbud på omfugning

Det er samtidig smart at indhente tilbud på omfugning fra mere end et murerfirma. Så får du et solidt sammenligningsgrundlag hvad angår såvel pris som service. Her på siden kan du nemt indhente tre gode tilbud på omfugning af husets facade. Du skal blot indtaste detaljer om opgavens type og omfang. Så vil du inden for ganske få arbejdsdage modtage tilbud fra tre uafhængige murerfirmaer.

Klik for at få 3 gratis tilbud på omfugning