Få 3 gratis tilbud på Maling af hus arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Maling af hus arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på maling af dit hus

Få de bedste tilbud på indvendig eller udvendig maling af hus

Alle boliger bliver med tiden slidt, indvendig såvel som udvendig. Det betyder at vægge, lofter og indvendigt træværk samt udvendigt træværk hurtigt kan komme til at trænge til et frisk lag maling. Selv om du måske ikke har planer om at gennemføre den store forkromede renovering, kan ny maling ude og inde gøre en kæmpe forskel for din og din families bolig. Smukke, ensartede vægge, strålende hvide lofter og skinnende træværk kan få dine stuer og værelser til at fremstå flotte og nye. Og det udvendige træværk har under alle omstændigheder behov for en omgang træbeskyttelse i ny og næ, hvis træværket skal kunne modstå elementernes rasen.

I det følgende kan du blive klogere på priserne på indvendigt og udvendigt malerarbejde. Du kan lære mere om hvad malerarbejde i praksis indebærer, og hvorfor det kan anbefales at over lade opgaven med udvendig og indvendig maling af boligen til de professionelle. Og vi viser dig hvordan du nemmest indhenter tilbud på malerarbejde i din bolig.

 

Indvendig maling af boligen – en opgave for fagpersoner

Måske tænker du at du sagtens selv kan forestå maling af vægge, lofter og indvendigt træværk i boligen. Mange bolig ejere vælger selv at male indvendig, for at spare penge på den professionelle maler. Det kræver ganske rigtigt heller ingen særlig autorisation selv at male sin bolig indvendig. Du kan også sagtens selv skaffe udstyr og materialer til udførelse af dette stykke arbejde. Både maling, pensler, ruller med videre kan erhverves i det nærmeste byggemarked eller maler butik. Og du kan følge instruktionsvideoer på nettet hvis du er i tvivl om hvorledes du maler korrekt.

Hvis du selv kaster dig ud i at male vægge, lofter og indvendigt træværk i samtlige stuer og værelser i din bolig skal du dog være forberedt på at der her er tale om en særdeles tidskrævende og slidsom opgave. Maling af hus indvendig er nemlig ikke blot et spørgsmål om at købe et par spande maling og smøre dem ud over diverse overflader. Malerarbejde kræver grundig forberedelse – i hvert fald hvis det skal gøres ordentligt, og resultatet skal være både smukt og holdbart. I de følgende afsnit kan du læse mere om hvad det kræver selv at male sit hus indvendigt.

Få 3 gratis tilbud på maling af hus

Indkøb til malerarbejde – dyrt og omstændeligt

Inden du går i gang med at male, skal du ud og handle ind. Foruden maling i de farver, du ønsker væggene i dine stuer og værelser skal have, skal du ud og have fat på grunder, primer og hvid basis maling samt lofthvidt og panelhvidt eller træmaling. Du bør på forhånd regne ud hvor mange kvadratmeter der skal males, sådan at du ikke brænder inde med mange liter maling – eller endnu værre, løber tør for maling midt i det hele. Det kan rigtig godt betale sig at gøre dette forarbejde, hvis det er en besparelse du er ude efter.

Der ud over skal du have fat på ekstra materialer så som spartelmasse, malertape, pap og plast til afdækning samt sandpapir i flere forskellige korn størrelser. Og du skal indkøbe malergrej, her under pensler, ruller, spartler, spande, skafter og bakker. Det løber hurtigt op – og det er lidt ærgerligt at skulle bruge så mange penge på udstyr som du måske aldrig får brug for igen. Du har ikke på samme måde som et malerfirma mulighed for at trække udgifterne til udstyr og materialer fra i skat. Og du kan heller ikke drage nytte af de samme stordrift fordele, for eksempel rabatter.

 

Forberedelse af boligens rum – en rigtig tidsrøver

Inden du går i gang med at male, skal vægge, lofter og indvendigt træværk i de enkelte rum forberedes. Hvis der ikke sidder tapet på væggene, og er pudset generelt i god stand, kan du ”nøjes” med at slibe disse grundigt med groft og fint sandpapir samt udjævne diverse huller og revner ved hjælp af spartelmasse. Træværk så som paneler, dørkarme og vinduesrammer skal have samme tur. Vægge og lofter skal vaskes med grundrens og primes med Microdispers eller Blåt Vand, som denne type akryl baseret primer også kaldes. Og så kan du endelig komme i gang med at male.

Er væggene beklædt med gammelt tapet, skal dette først fjernes. Ud over at denne proces tager tid og er temmelig slidsom, kan der også gemme sig grimme overraskelser i form af smuldrende og beskadiget puds inden under tapetet. Hvis pudset er i dårlig forfatning, kan det være nødvendigt at pudse væggen op på ny. Dette kan eventuelt gøres ved en fuldspartling med indfarvet spartelmasse, hvilket kræver et sikkert og rutineret håndelag.

Har pudset blot revner, som er i fare for at slå igennem malingen, vil du kunne råde bod på disse ved hjælp af opsætning af filt eller væv. Denne procedure er dog også temmelig krævende, hvorfor det anbefales at du overlader arbejdet til en faguddannet maler. Alt i alt er det ikke nogen gratis omgang selv at male sin bolig indvendig, hverken økonomisk eller tidsmæssigt. Lægger du det forventede antal arbejdstimer oven i de direkte omkostninger, vil du hurtigt kunne se at det ikke kan betale sig selv at forestå malerarbejde. Du kan nemlig hurtigt komme til at rive over en uges fuldtids arbejde ud af din kalender til maling af boligen. Og så er det at det bedre kan betale sig at hyre en rigtig maler.

 

Hvad koster det at få malet huset indvendig?

Prisen på indvendig maling af hus varierer i sagens natur en del alt efter malerarbejdets karakter, de anvendte materialer, boligens størrelse og så de enkelte malerfirmaers individuelle prissætning. Som regel vil en professionel maler sørge for at udarbejde et samlet tilbud i hvilket såvel omkostninger forbundet med indkøb af materialer som timeløn og eventuelle transport udgifter indgår. Det er en god idé at invitere lokale håndværker på besøg i boligen. Så kan vedkommende skabe et realistisk billede af opgavens omfang og arbejdets karakter. Og så er det nemmere at udarbejde et tilbud med et realistisk pris overslag.

Du bør altid indhente mere end ét tilbud på indvendig maling af boligen. På den måde kan du sammenligne de enkelte tilbud hvad angår pris, service niveau og lignende, og på baggrund heraf danne dig et indtryk af hvad malerarbejde egentlig koster. Her på siden kan du nemt indhente tilbud på maling af vægge, lofter og indvendigt træværk i dit hus. Du skal blot indtaste detaljer omkring opgaven, så vil tre forskellige malermestre vende tilbage inden for få hverdage med hvert deres tilbud på malerarbejde.

Få en 3 gratis priser på din maleropgave

Udvendig maling af dit hus – få det bedste tilbud her

Lige som det er tilfældet når det gælder for indvendig maling af din bolig, vil du opnå de bedste resultater hvis du lader en dygtig fagperson – eller måske flere af slagsen – forestå det udvendige malerarbejde. Det er temmelig hårdt at sætte det udvendige træværk på huset flot i stand, især hvis der er meget af det. Og skal hele facaden kalkes, vandskures eller pudses op, kigger du pludselig på en endog særdeles tidskrævende opgave.

Skal både trægavlen, døren, dørkarmen og vinduesrammerne samt eventuelt træterrassen, haveskuret og plankeværket males, kigger du på mange timers arbejde – og så har vi slet ikke nævnt facaderenovering. Dertil kommer at det kan være vanskeligt at finde dage som egner sig til udvendigt malerarbejde. Vejret skal helst holde tørt og det må helst ikke blæse for meget, lige som at det heller ikke må være bagende solskin. Træbeskyttelse vil ikke binde ordentligt hvis det øsregner, og varmen fra solen får malingen til at løbe. Derfor gælder det om at udnytte tiden på de dage hvor vejr forholdene er perfekte. Og så er det at det godt kan betale sig at have et team af malere på opgaven.

 

Hvad koster det at få malet huset udvendig?

Der er stor forskel på prisen på udvendig maling af hus, som i sagens natur svinger en del afhængig af arbejdets karakter og omfang. Det er altid rigtig smart at invitere malermester på besøg, så han eller hun kan tage huset i øjesyn og foretage en vurdering af opgaven. Så bliver det lettere for vedkommende at udarbejde et tilbud på malerarbejdet.

Ligeledes kan det altid betale sig at indhente mere end ét tilbud når det gælder udvendig maling af facade, træværk eller lignende. Der kan være temmelig stor forskel på pris og service niveau de enkelte malerfirmaer imellem. Med tre eller flere tilbud på malerarbejde har du mulighed for at sammenligne og vurdere – og træffe din beslutning om valg af malerfirma på et oplyst grundlag. Her på siden kan du altid indhente tre skarpe og 100% uforpligtende tilbud på malerarbejde, indvendigt såvel som udvendigt. Indtast oplysninger om opgaven, og modtag inden for få hverdage tilbud fra tre uafhængige malerfirmaer. Klik ind og læs mere her.

Få 3 gratis tilbud på maling af dit hus eller andre maleropgaver