Få 3 gratis tilbud på Algerens arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Algerens arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på algerens

Hvorfor få udført algebekæmpelse?

Der er mange gode grunde til at få fjernet alger, lav og mos på henholdsvis fliserne i indkørslen eller på terrassen og på taget. Alger er, omend et ganske naturligt forekommende fænomen, til gene for bolig ejere over hele landet, hvorfor de fleste da også vælger at få dem udryddet på professionel vil. Først og fremmest er et tag eller en flise belægning, som er overbegroet af alger, ikke der kønneste syn i verden. Alger optræder som regel i grimme, skæmmende pletter, som kan få et tag til at fremstå mere slidt end det egentlig er. Og din eller smukke flisebelagte terrasse bliver ikke just kønnere af alger.

Med effektiv algebekæmpelse er det muligt at få has på de utiltalende pletter. En professionel algerens kan komme samtlige alger til livs, og få taget eller terrassen til at tage sig flot ud på ny. Samtidig vil en algebehandling udført af en dygtig og erfaren fagperson kunne afhjælpe fremtidige problemer med såvel alger som mos, lav og andre vækster.  Du vil hurtigt finde ud af at det godt kan betale sig med professionelt udført algebekæmpelse frem for selv at varetage opgaven.

I det følgende kan du læse mere om hvordan de forskellige former for algebehandling foregår i praksis. Og du kan blive klogere på hvad bekæmpelse af alger koster.

Få 3 gratis tilbud på fjernelse af alger

Effektiv algerens af fliser

Hvis din havegang, din indkørsel eller din terrasse er belagt med fliser, har du sikkert lagt mærke til at disse godt kan gå hen og blive plettede. Som oftest vil pletterne være hvide og ligne fugleklatter eller nedtrådt tyggegummi. Pletterne på dine fliser skyldes dog hverken en invasion af utroligt trængende fugle eller tyggegummityggende børn. Skylden for de grimme pletter ligger udelukkende hos en særlig lavart, som i folkemunde benævnes flisepest.

 

Hvad er flisepest?

Flisepest er en af de mange tusind lavarter som findes i den danske natur. Lav er en kompleks livsform bestående af et symbiotisk forhold mellem to organismer, nemlig svampe og alger. Lav ernærer sig fortrinsvis ved hjælp af fotosyntese, det vil sige omdannelse af solens lys til næring. Derfor kan lav, her under flisepest, trives på golde sten og under forhold som planter og almindelige svampe og alger vil finde ufrugtbare. Hvis du nogen sinde har vandret i klippefyldte områder, har du sikkert set lav dække klipper og sten. Og det er altså denne livsform som – omend i noget mindre skala – har bemægtiget sig stenene på din terrasse eller i din havegang.

 

Hvordan fjerner man flisepest?

Den mest effektive måde hvorpå man kan komme flisepest og andre lignende vækster til livs, er ved hjælp af en professionel fliserens. En sådan skal helst udføres af en professionel fagperson – i hvert fald hvis du ønsker et smukt og holdbart resultat. Ved en fliserens fjernes lav, alger, mos og ukrudt i fugen mellem fliserne på nænsom vis. Det betyder at der ikke forrettes unødig skade på dine fliser. Og samtidig vil den rette imprægnering sikre at såvel flisepest som alger, lav, mos og uvelkomne planter får vanskeligt ved at rodfæste sig i længere tid.

 

Kan jeg selv udføre en fliserens?

Mange bolig ejere vælger selv at fjerne pletter på fliserne ved hjælp af en højtryksspuler. Dette må dog på det kraftigste frarådes. Du kan, såfremt du griber til højtryksspuleren og selv kaster dig ud i algebekæmpelsen, nemlig risikere at gøre langt mere skade end gavn. De fliser, som udgør belægningen på din terrasse eller i din indkørsel, er forsynet med en hærdet overflade som kaldes skallen.

Skallen har til formål at holde fugt og væde ude fra stenens porøse kerne. Hvis du anvender en højtryksspuler risikerer du at ødelægge skallen. Dine fliser bliver hermed sårbare og udsatte. Og når vinteren kommer, vil du med sikkerhed opleve problemer i form af frost sprængninger som ødelægger fliserne.

 

Professionel algebehandling af fliser – når resultatet skal være flot og holdbart

Lader du i stedet en dygtig havemand med ekspertise inden for algerens forestå opgaven, kan du være helt sikker på at denne bliver løst til UG med kryds og slange. Samtidig er du garanteret et langtidsholdbart resultat – og du vil kunne glædes over dine smukke fliser i mange år fremover. En professionel algebekæmper vil være udrustet med det helt rigtige udstyr til udførelse af denne opgave. I stedet for en højtryksspuler vil bekæmpelse af alger typisk foregå ved hjælp af varmt vand, som tilsat et skånsomt og miljøvenligt algemiddel renser dine fliser.

Efter selve rensningen vil din havemand sørge for at fliserne bliver imprægneret. Imprægneringen har til formål dels at beskytte fliserne, dels at forhindre mos, lav og alger i atter at fæstne sig til flisernes overflade. Du får således en flise belægning som kan holde sig flot og algefri i lang tid efter behandlingen.

Få 3 gratis tilbud på algerens

Algerens af tag – når taget skal stråle på ny

Algepletter er ikke udelukkende forbeholdt fliser i jordhøjde. Lige som alger og lav kan få fliserne på terrassen eller i havegange til at tage sig triste og slidte ud, vil alger ikke gøre noget godt for tagbelægningens fremtoning. Hvis taget er plettet af alger, kommer det hurtigt til at fremstå ældre og mere slidt end det er. Derfor er det en god idé at få renset taget for alger – især hvis du har planer om at sælge din bolig, og gerne vil give vurderingen heraf et skub opad. Du kan med stor fordel få et professionelt tagrenser firma til at forestå en grundig algebehandling af taget på dit hus. Det er ikke nogen kompliceret procedure. Og dit tag bliver på ingen tid så flot som var det ganske nyt.

 

Hvordan foregår bekæmpelse af alger på tag?

Algebehandling af tag foregår fra jorden. Fagfolk vil ved hjælp af højtryksspulere påsat teleskop stænger påføre algebekæmpelsesmidlet, som virker med det samme. Allerede inden for de første døgn vil du tydeligt kunne se resultatet af en algerens. Dit tag vil være frit for pletter, og fremstå smukt og ensartet. Og lige som det er tilfældet med fliserens, vil det algebekæmpelsesmiddel, der anvendes på taget, forhindre alger i at bosætte sig i fremtiden.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med algerens af tag?

Du bør se dig godt for når du vælger det firma som skal forestå bekæmpelse af alger på dit tag. Du kan risikere at algerens forårsager store skader på miljøet, hvis den ikke foregår efter bogen. Der er mange uprofessionelle virksomheder og enkeltpersoner, som tilbyder billig algerens. Du bør således ikke gå efter den billigste løsning. Det er nemlig langt fra sikkert at det er den bedste.

Det er meget vigtigt at du vælger et algebekæmpelses firma som udelukkende anvender godkendte midler i forbindelse med algerens af tag. Samtidig bør du sikre dig at firmaets fremgangsmåde i forbindelse med algebekæmpelse er i overensstemmelse med gældende regler og standarder. Eksempelvis er det essentielt at algerensningen foregår ved hjælp af professionelle redskaber. Overskydende vand skal samles op og deponeres eller bortskaffes på forsvarlig vis. Dette gælder også selv om der til formålet anvendes miljøvenlige midler.

Der er desværre i nyere tid set mange eksempler på at algerens har været årsag til skader på vandmiljøet. Hvis du ikke ønsker at forårsage eksempelvis fiskedød i dit lokal område, bør du således være særdeles kræsen i dit valg af algebekæmpelses firma.

 

Priser på algebekæmpelse

Du bør som nævnt i afsnittet oven for ikke lade prisen være afgørende for dit valg af fliserens- eller algebekæmpelses firma. Når det så er sagt, så hører disse procedurer ikke til de dyreste i verden. I de følgende to afsnit kan du blive klogere på priserne for henholdsvis rensning af fliser og algebekæmpelse på husets tag. Og du kan læse mere om hvorledes du vælger det rette firma til håndtering af disse opgaver.

 

Hvad koster fliserens?

Prisen på en fliserens kan variere en del fra firma til firma. Grundlæggende regnes der med en kvadratmeterpris, som i reglen bliver lavere jo større et areal der skal renses. Andre faktorer kan spille ind på den samlede pris. Er der mange små områder og kringelkroge på din terrasse eller i din havegang? Er der trapper eller øvrige niveau forskelle – og hvad med kanter?

Endelig kan flisernes tilstand, type og beskaffenhed have indflydelse på prisen. Hvis fliserne er stærkt medtagne, kan det godt blive mere vanskelig at få dem pæne. Og så kan din fliserens gå hen og blive dyrere. Der er en vis idé i at invitere havemanden på besøg, så vedkommende kan tage dine fliser i øjesyn. På den måde kan han eller hun danne sig et indtryk af opgavens karakter, og på baggrund heraf udarbejde et tilbud med et realistisk pris overslag.

 

Hvad koster algerens af tag?

Ligeledes er der flere faktorer som kan påvirke prisen på algebehandling af tag. Tagets størrelse spiller selvfølgelig ind – og her gælder det også at jo større areal, des lavere kvadratmeter pris. Du skal regne med en pris på omtrent 1500 – 2000 kroner for algebehandling af et tag på et hus i størrelsesordenen 120 – 160 kvadratmeter i grundplan. Er taget snørklet i udformning, eller er der mange skorstene, træk kanaler, vinduer, kviste eller karnapper, kan det spille ind i forhold til den endelige pris.

Tagets tilstand har også noget at sige. Det vil være en del billigere at få renset et tag for alger hvis det blot er et spørgsmål om at fjerne nogle grimme pletter. Men er taget overbegroet med mos, og er tagstenene meget medtagne, kan det godt være en decideret tagrensning du har brug for.

 

Vælg det rette firma til algerens

Som nævnt i et foregående afsnit bør du altid gå efter et top professionelt firma når der skal fjernes alger på fliserne eller taget. På den måde kan du sikre en miljøvenlig algebehandling og et flot resultat. Du bør derfor gøre din research grundigt. På de enkelte havemænd og tagrenser firmaers hjemmeside vil du kunne læse mere om hvilke midler og remedier der tages i brug når algerne skal bekæmpes.

Du kan også benytte en af de mange håndværker portaler online. Her vil du kunne læse tidligere kunders udsagn om det pågældende firma, og dermed danne dig et mere helstøbt billede af virksomhedens troværdighed og service niveau.

 

Indhent mindst tre tilbud på algerens

Endelig er det en god idé at indhente mere end ét tilbud på bekæmpelse af alger. Så får du et solidt grundlag for sammenligning af de enkelte firmaer, og et overblik over hvad du får for dine penge. Du kan via denne side indhente tre tilbud på algerens af fliser eller tag fra lige så mange firmaer. Indtast oplysninger omkring opgavens type og omfang, og du vil efter få hverdage blive kontaktet med de selvfølgelig100% gratis og uforpligtende tilbud.

Få 3 gratis tilbud på algerens af dit tag