Få 3 gratis tilbud på Tagmaling og tagafrensning arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Tagmaling og tagafrensning arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på tagmaling eller tagafrensning

Tagrens og maling af tag – få de bedste tilbud her

Er du husejer, er du sikkert udmærket klar over tagets betydning for resten af boligen. Det er meget vigtigt at holde taget i sund og bæredygtig stand, og løbende tjekke dets sundhed. Et defekt tag kan have betydning for dit indeklima såvel som for dit forbrug af varme. Du risikerer således både helbred og økonomi hvis du lader dit tag forfalde.

Uanset om det er eternit plader eller et beton tagsten som beklæder taget dit hus bør du derfor gå det grundigt efter i sømmene mindst én gang om året. Der kan være sten, som trænger til en udskiftning, eller plader som er ved at være tyndslidte. Og endelig kan taget være så overbegroet af alger, mos og lav, at det kan være svært at identificere eventuelle skader.

 

Få en grundig tagrens, og se forskellen

I sidst nævnte tilfælde kan det være en rigtig god idé at få renset taget. En tagrens udføres ikke blot af æstetiske og kosmetiske årsager, men har også til formål at fjerne vækster som kan have indvirkning på tagets helbred. Der ud over er det altid nødvendigt at rense taget inden det skal udsættes for vedligeholdenede behandling. Det er ganske enkelt ikke muligt eksempelvis at male taget hvis det ikke først er blevet renset grundigt og dermed er helt fri for oven for nævnte vækster. Ønsker du således at få malet taget, og dermed få det til at stråle på ny, kan du med stor fordel alliere dig med et entreprenør firma som har specialiseret sig inden for tagrens og tagmaling. Her vil du kunne få den rette hjælp til såvel rensning som maling af taget, uanset hvilken type det er.

Find billigt tilbud på tagmaling eller tagafresning - Klik her

Hvordan renses et tag?

Der er forskellige fremgangsmåder i forbindelse med rensning af tag. Alt afhængig af tagets type og beskaffenhed vil en dygtig fagperson kunne hjælpe dig med at vælge den rette metode. Er dit tag belagt med tagpap, bør du ikke rense det. I de fleste tilfælde vil tagpap være dækket af et beskyttende lag grus, som kan tage skade af eksempelvis højtryks spuling. Så vil regnvand kunne trænge ind i tagpappets kerne, hvilket betyder øget risiko for fugt skader. Og så vil du kunne risikere at skulle skifte hele taget ud.

Hvis du selv vælger at forestå rensning af tag, vil du skulle have fra på en højtryksspuler til formålet. Her skal du være yderst forsigtig med vandtrykket. Du kan risikere, at i forvejen løse tagsten løsner sig helt og derpå falder ned. Er dit tag belagt med tagsten af tegl, kan det høje vandtryk ydermere forårsage ødelæggelser i tagstenens overflade. Så risikerer du at stenen bliver mere modtagelig over for indtrængende fugt. Og så har du balladen til vinter, hvor dit tag bliver ødelagt af frostsprængninger.

Derfor bør du altid overlade rensning af tag til et tagrenser firma, som har specialiseret sig inden for området. På den måde minimerer du risikoen for skader på dit tag – og vælger du et firma med en god forsikring, skulle du være dækket ind i tilfælde af ødelæggelser i forbindelse med tagrensning.

 

Maling af tag – hvordan og hvorledes?

Hvis det ikke helt er nok med en tagrensning, kan du vælge at lade taget male. På den måde kan du faktisk forlænge tagets levetid, og samtidig få et smukt og ensartet tag selv om det har nogle år på bagen. I det følgende kan du læse mere om fordelene ved tagmaling. Du kan også blive klogere på hvorfor det er en god idé at lade et professionelt håndværkerfirma løse denne opgave.

 

Hvorfor skal jeg lade taget male?

Der kan være flere gode grunde til at få malet taget. Hvis du synes at dit gamle eternit eller betonsten tag er blevet noget mat i betrækket, kan du få det frisket op igen med hjælp fra an tagmaler. Taget kan komme til at stå som var det ganske nyt – og det har stor betydning for såvel boligens udstråling som dens værdi på ejendoms markedet.

Men lige som det gør sig gældende med tagrens, tjener tagmaling ikke blot et kosmetisk formål. I mange tilfælde vil du med tagmaling kunne udbedre skader i taget. Dette overflødiggør udskiftning af tagsten eller plader – og dit tag får en på én og samme tid slidstærk og ensartet overflade. Det vurderes at du kan forlænge levetiden på dit tag med op imod halvtreds år. Dette er værd at tage med, idet de fleste producenter af tagsten og ditto plader som udgangspunkt kun yder en garanti på tyve til tredive år.

 

Hvad kan jeg vinde ved maling af tag? 

Der er rigtig mange gevinster forbundet med at lade taget male. Taget er en af husets mest udsatte dele, og skal derfor stå model til lidt af hvert hele året rundt. Alle fire årstider byder på slidsomme faktorer så som blændende solskin, silende regn og strid blæst samt sne og frost. Disse kan give anledning til slitage på tagmaterialets overfladiske beskyttelse, hvilket betyder at denne gradvist nedbrydes.

Når overfladebeskyttelsen først er nedbrudt, tager forfaldet fart. Indtrængende fugt kan medføre vækst af alger og svamp. Og om vinteren kan de kolde temperaturer foranledige frostsprængninger, som yderligere ødelægger tagbelægningen. Vælger du at lade taget rense og male, kan du foregribe begivenhedernes gang. Med den rette maling forebygges den oven for nævnte slitage. Og dit tag vil kunne holde sig flot og skinnende de næste mange år fremover.

Få 3 gratis tilbud på tagmaling

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med rensning og maling af tag?

Tagets materiale og beskaffenhed har stor betydning for hvorvidt resultatet af tagrensning og maling af tag bliver vellykket. I visse tilfælde er det tilrådeligt at skifte hele taget ud i stedet for at lade det rense og male. Og visse tagbelægnings typer egner sig ikke til rensning og maling. Du bør for eksempel ikke give dig i kast med maling af ubehandlede bølgetagplader, det vil sige tagplader som ikke har været malet fra starten. Hvis pladerne ikke er behandlet på begge sider, vil maling på oversiden kunne skabe spændinger som kan ødelægge de enkelte plader.

Der ud over bør du tjekke tagpladernes sundheds tilstand førend du renser og maler dem. Er taget mere end fyrre år gammel, og er det ikke blevet vedligeholdt igennem alle disse år, vil plader eller tegl med overvejende sandsynlighed være så nedbrudte og gennemtærede at det er mere tilrådeligt at udskifte taget. En sidste grund til at være forsigtig med at rense og male sit tag er hvis det er et såkaldt eternittag som er lagt før 1984. Så kan der nemlig være asbest i tagpladerne, og det kan få alvorlige konsekvenser hvis forseglingen brydes.

Hvis du ikke er sikker på hvor gammelt taget er, kan du prøve at se om du kan aflæse den kode, som er præget i forsiden af alle fibercement (eternit) plader. Denne vil, foruden produktions året, oplyse om hvorvidt tagpladen er asbestholdig. Indeholder tagpladerne asbest, må du ikke benytte højtryks spuling i forbindelse med rensning af taget. Du må vaske det med en blød svamp. Og hvis dette ikke rækker, bør du tage kontakt til et tagrenser firma som af Arbejdstilsynet er godkendt til rensning af asbestholdige tage. Derfor er det smart at lade professionelle fagfolk forestå såvel rensning som maling af dit tag. Så undgår du selv at foranledige skader på taget – og du vil nærmest være garanteret et flot resultat.

 

Hvem kan male et tag?

Hvis du er interesseret i at forhøre dig om mulighederne for maling af tag, bør du finde en virksomhed som har særlig ekspertise inden for netop dette område. Du kan med stor fordel tage et kig på den pågældende virksomheds hjemmeside, hvor du kan læse mere om de anvendte materialer samt virksomhedens erfaring med maling af tag.

På hjemmesiden vil du sikkert også kunne læse tidligere kunders udtalelser om virksomheden. Men vil du være sikker på at få det hele med, kan du opsøge en af de mange håndværker portaler rundt omkring på internettet. Her vil du kunne læse anmeldelser og bedømmelser af det pågældende håndværker firma fra såvel tilfredse som mellemfornøjede kunder. Dette vil give dig et dybere indblik i virksomhedens beskaffenhed og service niveau. Og så kan du gå i gang med at indhente tilbud på rensning og maling af tag.

 

Få de bedste tilbud på rensning og maling af tag

Det er altid en god idé at indhente mere end ét tilbud, når du har med håndværkere at gøre. På den måde er du sikret et solidt sammenlignings grundlag, og et bedre overblik over hvilken type service du kan forvente. Her på siden kan du nemt indhente tre forskellige tilbud på rensning og maling af tag fra lige så mange håndværker firmaer. Du skal blot indtaste de grundlæggende oplysninger om opgavens art – så vil du inden for få hverdage modtage tre gode tilbud på tagrens og tagmaling.

Få 3 gratis tilbud på tagmaling eller tagafrensning