Få 3 gratis tilbud på Lægning af rullegræs arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Lægning af rullegræs arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs

Lægning af rullegræs – få gode tilbud fra professionelle anlægsgartner firmaer

Står du for at skulle anlægge en have med en flot, ensartet græsplæne? Så bør du overveje at lade plænen dække med rullegræs. Rullegræs er en populær løsning når det handler om at få det bedste resultat ud af anlægs arbejdet i forbindelse med etablering af græsplæne. I det følgende kan du blive klogere på hvorfor rullegræs er den bedste løsning for dig. Og du kan få et indblik i hvorledes rullegræs lægges, samt hvem der kan udføre dette stykke arbejde.

 

Hvad er rullegræs?

Rullegræs er store ruller bestående af et tyndt lag jord, som på forhånd er dækket af et fint og velvoksent tæppe af græs. Disse ruller kan skæres ud og tilpasses således at de matcher størrelsen og faconen på din græsplæne perfekt. Der findes flere forskellige typer af rullegræs, som hver især indeholder varierende græs sorter. Hvilken type græs du skal have i din have afhænger dels af dine ønsker og præferencer, dels af plænens beskaffenhed.

 

Hvorfor skal jeg vælge rullegræs?

Der er mange fordele ved at vælge rullegræs i stedet for selv at tilså sin have med græsfrø. Først og fremmest er det et stort stykke arbejde at så græs. Du skal selv tromle, gøde og vande græsset – og det betyder nærmest dagligt arbejde. Du har ingen garanti for at vejr forholdene er optimale i forhold til græs såning. Græs er en følsom størrelse – og selv de mindste udsving i vejret kan gøre at din nye græsplæne ikke bliver den succes du håber på.

Byder foråret og de tidlige sommer måneder ikke på solskin og regn i det helt rigtige forår, vil græsset i hele din plæne eller dele heraf måske nægte at spire. Resultatet kan blive en gold eller delvist gold plæne, og dyrt indkøbte græsfrø som bliver til føde for fuglene i haven. Der ud over vil udgangspunktet for en græsplæne anlagt ved hjælp af rullegræs være en ukrudtsfri plæne. Når du sår græs, vil du ikke kunne undgå frø af ukrudt som sår sig selv blandt dine græsfrø, og stjæler deres næring inden de når at slå rødder.

Med rullegræs har du fordelen af at få et flot græstæppe forærende, hvor græsset allerede har slået rødder og dannet rodnet. Du vil have de stærkeste forudsætninger for at lykkes med dit græsplæne projekt hvis du vælger rullegræs frem for græs såning. Endelig har du fordelen af at din plæne er klar til brug stort set med det samme når du vælger at få udlagt rullegræs i stedet for selv at så græsset. Allerede inden for det første par uger kan græsset betrædes – og der behøver ikke at gå mere end en måned før plænen er klar til at tjene som grønsvær for dine fodboldspillende børn.

Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs

Græs sorter i rullegræs

Langt de fleste former for rullegræs består af flere forskellige græs sorter, som er sammensat ud fra sorternes evne til at supplere hinanden. Således vil en rullegræs rulle typisk være tilsået med frøblandinger til græs af sorterne

Rajgræs – grønt og saftigt græs, som typisk vokser på græs enge, i grøftekanter og i vejsiden. Rajgræs udmærker sig ved at være mere eller mindre stedsegrønt, hvilket gør at din græsplæne holder sig grøn hele året rundt.

Engrapgræs – også kaldet kentucky Bluegrass, en art som bidrager til plænens slidstyrke. Dette er en fordel hvis plænen bruges til eksempelvis boldspil og leg af familiens yngste medlemmer.

Rødsvingel – en græsart som danner såvel et tæt græstæppe over jordoverfladen som et sindrigt system af underløbere under denne. Med Rødsvingel sikres tætheden i græsplænen, så denne forbliver flot og ensartet.

En plæne, som består af rullegræs indeholdende disse sorter har rigtig gode forudsætninger for at holde sig smuk og grøn år efter år, helt uden at du behøver kultivere eller tilså den igen.

 

Hvordan lægger man rullegræs?

Hvis du ønsker at lægge rullegræs på plænen i din have, bør du først og fremmest sørge for at jordbunden er forberedt herpå. Det er vigtigt at der er et vist muldlag på ti til femten centimeter, og at dette er tromlet så det er fast inden rullegræsset lægges. Grunden til at der skal være jord under dit rullegræs er at det tynde jordlag, der følger med rullegræsset, ikke er tilstrækkeligt i forhold til opsamling af næring og væde. Du kan, med andre ord, ikke lægge en rulle rullegræs direkte oven på sand, grus eller fast underlag så som asfalt eller beton, og forvente at resultatet bliver en grøn og frodig græsplæne.

 

Hvem kan hjælpe mig med at lægge rullegræs?

Hvis du gerne vil være helt sikker på at opgaven med etablering af en græsplæne bliver løst til UG med kryds og slange, bør du alliere dig med en dygtig og erfaren anlægsgartner. En anlægsgartner vil kunne hjælpe dig med såvel forberedelse af den del af haven der skal blive til plæne som udrulning af selve græs måtten. Det anbefales desuden at lægning af rullegræs foregår i månederne fra primo april til ultimo oktober. Din anlægsgartner kan hjælpe dig med at finde det bedste tidspunkt for anlæggelse af græsplæne ved hjælp af rullegræs. Det er en god idé at tage kontakt til anlægsgartneren allerede i det tidlige forår, så at du kan sikre at din have er vel forberedt på udlægning af rullegræs.

Der skal blandt andet tages prøver af haven førend jorden tromles. Forud for udlægning af rullegræs er det smart at få foretaget en jordbundsprøve for at tjekke at gødnings forholdene er optimale. Hvis dette ikke er tilfældet, kan din anlægsgartner hjælpe dig med at sikre at jorden har det rette nærings indhold. Hvis du sørger for at haven er klar i løbet af forsommeren, kan du med stor fordel lade din anlægsgartner forestå udlægning af rullegræs i det tidlige efterår. På dette tidspunkt er jordens temperatur god, og de resterende forhold helt optimale. Blandt andet er jorden fugtmættet, hvilket sikrer at græsset kan få væde og næring fra jorden mens det sætter sig. Hvis du følger anlægsgartnerens rådgivning angående vanding og gødning af din nye rullegræs græsplæne, kan du være sikker på at din plæne kommer til at stå rigtig flot når græsset først har fået rodfæste. Og så er der blot tilbage selv at vedligeholde din nye plæne de næste mange år.

 

Hvad koster en græsplæne lavet af rullegræs?

Prisen på en rullegræs plæne varierer selvfølgelig en del alt efter hvor stor din have er og hvorledes den er udformet. Du skal regne på en samlet pris på mellem 100 og 300 kroner per kvadratmeter. Det er altid en god idé at indhente tilbud fra mere end én anlægsgartner når det handler om etablering af en rullegræs plæne. Så er du nemlig sikker på at have et godt grundlag for sammenligning, og du vil få et godt billede af hvad henholdsvis timepris og materialer løber op i. Her på siden kan du indhente tre uafhængige og selvfølgelig 100% uforpligtende tilbud på udlægning af rullegræs. Du skal blot indtaste oplysninger omkring plænens størrelse og beskaffenhed – så vender tre forskellige anlægsgartner firmaer tilbage til dig med hvert deres tilbud inden for få hverdage. Læs mere her.

Rullegræs pris - Få 3 gratis tilbud