Få 3 gratis tilbud på Anlægsgartner arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Anlægsgartner arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på en anlægsgartner

Lad en anlægsgartner forestå etablering eller fornyelse af din have

Skal du bygge nyt hus, og skal der have til? Så har du brug for dygtige håndværkere og fagfolk. Når du bygger nyt har du først og fremmest brug for at indgå en fornuftig aftale med et entreprenør firma eller et byggefirma. Disse firmaer kan hjælpe dig med at koordinere arbejdet mellem kloakmestre, murere, tømrere, VVS’ere, elektrikere og malere således at dit hus kan blive opført efter alle gældende forskrifter. Samtidig har du brug for at få tæmmet den ubebyggede grund så matriklen kan blive til en lækker have. Og til det formål kan du med stor fordel få en professionel anlægsgartner på banen.

 

Hvad er en anlægsgartner?

En anlægsgartner er en fagperson som primært beskæftiger sig inden for etablering af grønne områder og den der til hørende belægning. Skal der eksempelvis oprettes en offentlig park med alt hvad dette indebærer af grønne arealer, legeområder og diverse beplantning, er det en anlægsgartner  som skal i spil. Denne type anlæg kræver grundig planlægning hvad angår såvel beplantning og belægning som selve den overordnede arkitektur. I hvert fald hvis projektet skal være vellykket og brugbart. En anlægsgartner kan præsentere solide kompetencer inden for alt hvad der handler om design af større og mindre anlæg samt viden om hvilke typer beplantning og belægning der egner sig hertil.

 

Hvad laver en anlægsgartner?

Anlægsgartneren vil være den person som betros opgaven med etablering af grønne områder, såvel for virksomheder som for offentlige institutioner og sågar private boligejere. Denne opgave består af delopgaver så som forudgående analyse af såvel jordbundens beskaffenhed som områdets disposition, og på baggrund heraf en vurdering af hvilke planter og græsarter som egner sig bedst hertil. Og en anlægsgartner vil samtidig forestå selve den praktiske opgave med udplantning samt anlæg af diverse stier, bede og støttemure.

Med en anlægsgartner til hjælp er du således sikret de optimale forhold for det grønne område, både når det gælder det rent æstetiske og når det kommer til det funktionelle. Du får den mest kvalificerede rådgivning angående valg af planter og placering af disse, lige som din anlægsgartner typisk vil kunne hjælpe dig med at visualisere dine idéer med computer genererede modeller. Blandt anlægsgartnerens andre store opgaver er pleje og vedligeholdelse af grønne områder, haver, parker, med videre. Derfor vil en dygtig anlægsgartner have stor erfaring med – og tilsvarende bred ekspertise inden for – pasning af alle typer planter, her under buske, træer, stauder, græsplanter og andet som hører sig til i den grønne afdeling.

Blandt de arbejdsopgaver, som typisk sorterer under anlægsgartneren, finder vi

1. Beplantning, for eksempel af træer, buske, hæk, bede og levende hegn i forbindelse med have og park anlæg eller andre grønne områder

2. Diverse belægnings arbejde, for eksempel etablering af terrasse, havesti, trapper og støttemure

3. Vedligeholdelse og pleje af grønne områder. Denne opgave indebærer eksempelvis beskæring, styning og udtynding af træer og buske, pleje og beplantning af bede samt græsslåning og gødning

4. Anlæg af grønne områder. Til denne opgave hører planlægning og etablering af eksempelvis haver, parker og andre arealer med beplantning og belægning. 

En anlægsgartner kan varetage alle delopgaver fra indledende analyse af jordbunds forhold over design og arkitektur til endelig etablering og efterfølgende vedligeholdelse. En anlægsgartner påtager sig ikke udelukkende større opgaver i offentligt regi. Du kan sagtens alliere dig med en dygtig anlægsgartner når du skal have etableret en lækker have i forbindelse med dit nybyggeri, eller hvis den eksisterende have tilhørende din bolig trænger til fornyelse.

Få 3 gratis tilbud på billigeste anlægsgartner nær dig

Hvorfor skal jeg benytte en anlægsgartner?

Måske tænker du at det virker som overkill at hyre en anlægsgartner til at anlægge en helt almindelig have til dit hus. Men her skal du tænke på at du med en anlægsgartner får den perfekte planlægning og de helt optimale forhold for de planter og vækster du ønsker i din have. Med en anlægsgartner til hjælp kan du forberede jorden så den er allermest velegnet til eksempelvis bede, buske og hækplanter. Hvis du drømmer om en smukt anlagt have i klassisk stil kan en anlægsgartner hjælpe dig med dette. Og har du en vild have med høje, stendiger, havedam og så videre i tankerne vil du også kunne finde en anlægsgartner med netop dette speciale.

En anlægsgartner vil samtidig være den bedste fagperson i forhold til beregning af arealer. Det betyder at din nye have får de bedste proportioner som er tilpasset dine behov – for eksempel for at kunne slå græs uden besvær. Hvis du ønsker diverse automatiserede anlæg installeret i din have, for eksempel nedfræsning af kanttråd eller etablering af sprinkler til vanding af plæne og bede, kan din anlægsgartner også hjælpe. Og skulle du have særlige ønsker i retning af eksempelvis espalier eller pergola samt tilhørende belysning kan en anlægsgartner også foranstalte dette.

Du får desuden professionel vejledning ud i vedligeholdelse af din flotte nye have. Ud fra dine ønsker og præferencer hvad angår arbejdsbyrden i den henseende kan du anlægsgartner finde den mest optimale beplantning til dig og dermed sørge for at du får en have du kan glæde dig over i mange år. Endelig vil du altid kunne lave en aftale om pleje og vedligeholdelse af haven med din anlægsgartner. Så slipper du for selv at skulle bekymre dig om hvorvidt dine træer og buske bliver beskåret efter bogen, og om dine planter og bede får den næring de skal have.

 

Hvad koster en anlægsgartner?

Priserne på professionelt anlagte haver, parker og øvrige grønne områder kan variere temmelig meget afhængig af opgavens type og arbejdets omfang. Prisen kan svinge i forhold til timeforbruget, behovet for maskiner og så selvfølgelig hvad der skal plantes og anlægges. Det er derfor svært at komme med endog et løst overslag på hvad det koster at få anlagt en have eller en park. Her bliver du nødt til at tage kontakt til en eller flere anlægsgartnere og få deres konkrete vurdering med udgangspunkt i dine ønsker. Her på siden kan du indhente tre uvildige tilbud på anlægsgartner arbejde, fra tre uafhængige firmaer. Tilbuddene er selvfølgelig 100% uforpligtende, og tjener blot til at give dig en idé om hvad du kan forvente. Med disse tilbud kan du sammenligne anlægsgartnere i dit område når det gælder pris og service ydelser. Klik her og indhent dine tre tilbud på anlæg af have, park eller grønt område.

 

Hvordan vælger jeg den rette anlægsgartner?

Når du står for at skulle vælge den anlægsgartner, som skal etablere din nye have eller park anlæg, bør du se dig godt for. Det kan sagtens betale sig at være kræsen når det handler om udvælgelse af håndværkere og fagfolk – og dette gælder også for anlægsgartnere. Du bør først og fremmest gøre dig klart hvad det er for en have du ønsker dig. Skal det være en praktisk have med masser af frugttræer, urter og øvrige nytteplanter, eller er du til prydplanter og staude bede? Har du sat næsen op efter en sirligt anlagt have med masser af yndige blomster og sirligt anlagte havegange, eller er du i markedet efter en vild have hvor diversitet er nøgleordet?

I alle tilfælde er det en god idé at vælge en anlægsgartner som har særligt speciale inden for netop denne type haver. Den enkelte anlægsgartners hjemmeside vil kunne give dig et fingerpeg om hvor dennes spidskompetencer ligger. Derfor er det smart at tjekke de respektive anlægsgartneres hjemmesider ud inden du tager kontakt til dem. Her vil du sandsynligvis kunne finde eksempler på tidligere udført arbejde, samt ”før og efter billeder”. Og du vil kunne læse udtalelser fra tilfredse kunder som har fået udført havearbejde af den pågældende anlægsgartner.

Hvis du vil være sikker på at din anlægsgartner er den rette, kan du supplere din søgning med et kig på en af de mange håndværker portaler der findes rundt omkring på internettet. Her vil du kunne læse alle typer anmeldelser og bedømmelser af anlægsgartnere – både de positive og de knap så positive. Disse vil kunne bidrage til dit billede af anlægsgartnerens faglige formåen samt service niveauet. Endelig kan du invitere en lokal anlægsgartner på besøg i din have, eller det der skal blive til en have. Så kan han eller hun selv se hvad der er at arbejde med, og dermed kunne give et mere præcist pris overslag. Og du vil kunne danne dig et indtryk af anlægsgartneren som person.

Du kan her på siden indhente tre gode tilbud på anlægsgartner arbejdere fra tre forskellige anlægsgartner firmaer. 

Få 3 gratis tilbud på en anlægsgartner