Få 3 gratis tilbud på Gulvlægning arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Gulvlægning arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på gulvlægning

Tilbud på gulvlægning – find de bedste her

Skal din og din families bolig beriges med smukke, nye trægulve? Så kan du vælge at lægge dem selv – eller du kan hyre et professionelt gulvfirma som kan udføre opgaven til UG med kryds og slange. Sidst nævnte mulighed er selvfølgelig den mest optimale hvis du ønsker et smukt og holdbart resultat. En dygtig gulvmand vil trods alt have de skarpeste forudsætninger for at opnå de flotteste resultater i form af et lækkert, ensartet gulv der ser ud lige efter dit hoved. Og det behøver faktisk ikke at koste hvad der svarer til spidsen af en jetjager at få lagt et lækkert trægulv.

I det følgende kan du blive meget klogere på hvad det at lægge nyt gulv indebærer. Du kan læse om gulvlægning som disciplin, og hvilke muligheder du har for at få lagt et flot trægulv. Du kan måske endda få idéer til gulv belægning som du ikke havde tænkt over før. Og du kan samtidig få mulighed for at indhente de bedste tilbud på gulvlægning.

 

Hvorfor skal jeg vælge et trægulv til min bolig?

Måske har du været i tvivl om hvilken type belægning der egner sig bedst til netop din bolig. Indretnings moden nu om stunder foreskriver måske nok et urbant og industrielt look med rå beton eller cement gulve, som passer til en minimalistisk indretning. Men moden er flygtig, og hvad der er på mode i dag er muligvis ikke det rette match til netop din bolig. Du bør derfor gå efter et materiale som er både behageligt at betræde og giver en hjemlig atmosfære, samtidig med at det er både kønt og funktionelt. Og netop træværk lever til fulde op til disse parametre.

Få 3 gratis tilbud på læsning af gulv

Trægulvet – lækkert og smukt

Træværk har igennem tiderne været det foretrukne materiale til gulv belægning, enten i form af planker, lameller eller parketter. Og det er der faktisk rigtig gode grunde til. Træ er et levende og organisk materiale, hvilket man nærmest kan mærke når man betræder et trægulv. Selv træ af de hårde og massive sorter føles blødt og nærmest varmt under fødderne, og kan derfor sagtens betrædes på bare tæer eller strømpesokker. Dette er en fordel når man opholder sig i eget hjem. Og så har en hver type trægulv sin helt egen unikke charme alt efter træværkets sort, gulvets type, og den overflade behandling det har modtaget.

 

Hvilken type trægulv skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge den gulvtype, der skal pryde familiens bolig, er det vigtigt at du tager udgangspunkt i boligens disposition. Et trægulv skal helst passe til stilen og arkitekturen. Du kan med stor fordel vælge et trægulv af samme type som det eksisterende gulv, hvis et sådant forefindes. Hvis din bolig er en patricier villa, en herskabs lejlighed eller en klassisk funkis bungalow, vil gulvet som regel bestå af sildebens parket.

En traditionel københavner lejlighed har typisk plankegulve af fyrretræ – i nogle tilfælde af egetræ. Og gulvet i et gammelt fiskerleje hus, som ofte ses i kystbyerne, vil ikke sjældent være beklædt med lækre, brede skibsplanker af massivt egetræ. Din gulvmand vil kunne yde kvalificeret rådgivning omkring valg af gulv type, både når det gælder træsort og udformning. Denne rådgivning sker på baggrund af en vurdering af boligens type og så selvfølgelig dine ønsker og præferencer.

Andre gulvtyper du kan vælge

Det er slet ikke sikkert at et trægulv er noget for dig. Trægulve kræver megen vedligeholdelse og pleje, og du har måske ikke hverken tid eller overskud at afse til dette. Samtidig er trægulve ikke altid det bedste valg til bestemte rum i boligen. Til alt held findes der alternativer som hver især har deres fordele frem for de traditionelle trægulve. I det følgende kan du læse mere om de forskellige gulv typer, og måske komme tættere på en afklaring omkring dine behov for nye gulve.

 

Klik parket i syntetisk laminat – den nemme og billige løsning

Til den travle børnefamilie kan det for eksempel anbefales at overveje muligheden af et laminat gulv som alternativ til trægulvet. Et laminat gulv er fremstillet i syntetisk materiale, som i udseende ligner træ. Typisk vil laminat gulve ligne parketgulve af træ, men være langt mere rengøringsvenlige og slidstærke. En dygtig gulvmand vil også kunne hjælpe dig med at lægge et flot parketgulv i syntetisk laminat så det i farve og udformning passer perfekt til dine stuer og værelser. Selv om man godt kan mærke forskel på overfladen i et syntetisk laminat gulv og så et ægte trægulv, kan først nævnte løsning sagtens være et lækkert – og mindre tidskrævende – alternativ til sidst nævnte. Der ud over er et laminat gulv typisk en del billigere i materialer end et trægulv. Dette er en stor fordel hvis din bolig indeholder mange stuer og værelser som skal belægges med nye gulve. Og du vil samtidig spare en del på fremtidig vedligeholdelse i form af gulvafslibning og efterbehandling.

Find billig gulvlægger nær dig - Få 3 gratis tilbud

Beton eller cement gulve – flotte og funktionelle

Som nævnt oven for er beton og cement gulve højeste mode, både i spisestue, entré og øvrige rum. Det er dog ikke alle boliger som er lige velegnede til at have hårde cement eller beton gulve fra kælder til kvist. Men du kan sagtens få glæde af disse gulv typer hvis du bruger dem i særlige rum. Det er for eksempel oplagt at få lagt et gulv af beton eller mikro cement på familiens toilet og badeværelse. Her har du brug for et gulv som kan afvise fugt og væde, og som er nemt at gøre rent.

Et beton eller cement gulv har den fordel frem for fliser at der ikke samler sig skidt i fugerne, og at de derfor ikke skal omfuges hvert andet øjeblik. Kalk og okker aflejres heller ikke nær så nemt på et beton eller cement gulv. Og det er under alle omstændigheder nemmere at fjerne eventuelle aflejringer fra et beton eller cement gulv end fra et gulv af natursten, klinker eller fliser.

 

Epoxy gulve – det ultimativt mest rengøringsvenlige gulv

Hvis du ikke gider at bruge tid på at rengøre gulvet i hobbyrummet, på børneværelset eller i familiens entre konstant, er et epoxy gulv en oplagt løsning. De smarte epoxy gulve har opnået stor popularitet inden for de seneste år – også i private boliger, hvilket der er mange gode grunde til. Med et epoxy gulv får du et gulv med en super flot overflade som tåler de fleste former for rengørings midler. Dette gør det nemt at rengøre gulvet på børneværelset for fingermaling, modeller voks, tusch streger og hvad der ellers kan havne på sådan ét.

Hyppigt befærdede rum så som familiens entre, som især i vintermånederne må lægge gulv til mudder, sjap, vejsalt og hvad man ellers kan finde på at slæbe ind under skoene, vil ligeledes være en oplagt kandidat til et epoxy gulv. Gulvet i entreen tager ingen skade af de hårde belastninger, og du kan faktisk nærmest bare tørre det over med en klud for at få det til at fremstå smukt og skinnende på ny. Og dit køkkengulv kan ligeledes med fordel bestå af epoxy – af samme årsager.

 

Hvad koster et nyt gulv?

Prisen på en gulvlægning svinger selvfølgelig en del alt efter hvor stort et areal der skal behandles og hvilken gulv type du ønsker. Du bør derfor gøre dig klart hvori opgaven består inden du kontakter et gulvfirma. Som udgangspunkt kan du regne med at det er en del dyrere at få etableret et trægulv end det er at få lagt et beton, epoxy eller cement gulv, eller et klik parket gulv i syntetisk laminat. Som nævnt i afsnittet oven for bør du derfor overveje om du virkelig ønsker trægulve i hele boligen, eller om der er rum som vil kunne nøjes med et gulv af en billigere type.

 

Hvordan finder jeg de bedste tilbud på gulvlægning?

Hvis du er på udkig efter en gulvmand, som kan hjælpe dig med at få lagt de gulve, du ønsker dig, i din og din families bolig, bør du kigge i dit lokal område. Det er altid en fordel at vælge håndværkere som residerer i nærheden af boligen, da du dermed sparer udgifter til transport og minimerer risikoen for forsinkelser. Her på siden kan du altid indhente de bedste tilbud på gulvlægning. Du indtaster blot oplysninger om boligen og opgavens art. Så vil du inden for få arbejdsdage modtage tre uafhængige tilbud på gulvlægning fra lige så mange gulvfirmaer. 

Få 3 gratis tilbud på gulvlægning