Få 3 gratis tilbud på Gulvafslibning arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Gulvafslibning arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på gulvafslibning

Få de bedste tilbud på gulvafslibning

Er dit før så pæne og skinnende trægulv gået hen og blevet noget mat og flosset i betrækket? Er du træt af at rive dine strømper til trevler på splinter i gulvet – og er du ked af at se på det triste gulv i dine stuer og værelser? Så bør du overveje at få ordnet gulvet. De fleste trægulve kan godt tåle en forskønnende behandling i ny og næ. Faktisk vil rigtig mange gulve have godt af en professionel gulvafslibning med tilhørende efterbehandling. Dette gælder især for trægulve som enten er ubehandlede eller behandlet med eksempelvis olie eller sæbe.

Disse materialer hører nemlig til den kategori af overflade behandling der betegnes som ikke forseglende. Det betyder at gulvet er særligt udsat for slitage, og derfor skal vedligeholdes grundigt. Er gulvene i din bolig således belagt med sæbe behandlet eller olieret træværk, bør du mindst én gang om ugen vaske dem grundigt med særlig sæbe. Denne forstærker den hinde af fed sæbe eller olie som blev dannet da materialet blev arbejdet ind i træværkets overflade.

Men selv om du er omhyggelig med pleje og vedligeholdelse af dit trægulv kan du ikke forhindre en vis grad af slitage hen over årene. Dette skyldes at den oven for nævnte hinde langsomt slides bort. Hvis gulvet har nået et stadie af slitage hvor du ikke længere kan blive pænt og skinnende ved almindelig gulv vask, skyldes det at hinden er væk. Og så er det på tide at tilkalde et gulvfirma, som kan sørge for at dit trægulv kommer til at stråle på ny.

 

Hvad laver et gulvfirma?

Et gulvfirma varetager alskens typer behandling af trægulve. De ydelser, et gulvfirma leverer, går under betegnelsen gulvservice og omfatter blandt andet


1. Afhøvling af gulve

2. Afslibning af gulve

3. Udbedring af skader i trægulve

4. Istandsættelse af trapper

5. Efterbehandling af slebne eller høvlede overflader, for eksempel trægulve, bordplader med videre

Det er altid tilrådeligt at tage en fagudlært gulvmand med på råd hvis gulvet skal renoveres. I langt de fleste tilfælde vil du kunne opnå et smukkere resultat med hjælp fra en erfaren gulvmand end hvis du selv skulle forestå arbejdet.

Få 3 gratis tilbud på gulvslibning nær dig

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvad skal jeg vælge?

Begreberne gulvafslibning og gulvafhøvling bliver ofte brugt i flæng, især af lægpersoner som ikke har indgående kendskab til de forskellige former for gulvservice. Men selv om begge behandlinger har til formål at forskønne trægulve ved at fjerne en del af træværkets overflade, er der temmelig stor forskel på udførelsen. En gulvafhøvling bør kun tages i anvendelse hvis gulvet er beskadiget på en måde der fordrer fjernelse af en stor del af træværkets overflade. Det kan for eksempel være som følge af vandskade, hvor fugt er trængt ind i træværkets kerne. Dette kan medføre at træværket svulmer op, og at de enkelte lameller, parketter eller brædder forskyder sig i planet. Så kan der opstå niveau forskelle i gulvet som kun kan udlignes ved hjælp af en gulvafhøvling.

En vandskade kan også give anledning til dybe revner, udtalte buler eller grimme, dybtgående misfarvninger i træværket. Disse kan også kun fjernes ved gulvafhøvling. Og skulle gulvet fra tidligere tider være belagt med et tykt lag mørk lak eller fernis, skal der også en gulvafhøvling til for at gøre kål på det. Til en gulvafhøvling anvendes en særlig maskine, som er forsynet med en valse på hvilken der er monteret små skarpe knive. Når maskinen føres hen over gulvet høvles det øverste lag – helt op til fem centimeter ad gangen – af træværket. Da der her er tale om en temmelig invasiv metode, vil et trægulv ikke kunne tåle meget mere end et ganske begrænset antal gulvafhøvlinger i løbet af sin levetid. Og derfor bør du altid kun vælge en gulvafslibning i tilfælde hvor det er absolut nødvendigt.

 

Få has på trægulvets grimme overflade med en gulvafslibning

Hvis dit trægulv gennemgående er intakt, og træværket sundt og raskt, er der ingen grund til at tage så probate midler som en gulvafhøvling i brug. Her kan det være fuldt tilstrækkeligt blot at foretage en afslibning af trægulvets overflade. Når et trægulv bliver udsat for daglig slitage, vil denne uvægerligt afspejle sig i gulvets udseende. Du har måske ikke lagt mærke til det, da forfaldet typisk sker gradvist hen over en årrække. Men hvis du trækker et tæppe, som har ligget på det samme sted i årevis, til side, vil du tydeligt kunne se forskellen.

Der hvor tæppet har beskyttet gulvet mod såvel spildte væsker og almindelig slid som solens skarpe stråler vil gulvet fremstå smukt og ensartet i overfladen. Er der tale om et lud eller sæbe behandlet gulv, vil det måske endda have bevaret der nærmest magiske hvidlige skær og lækre, silkematte overflade. Men rundt om tæppets kant vil træværkets overflade fremstå som en mosaik af småskrammer, ridser og misfarvede plamager. Når et trægulv bliver slidt i overfladen vil træværkets fibre tørre ud og blive porøse, klar til at opsuge spildte væsker som en anden svamp. Disse vil indlejre sig i overfladen og her give anledning til grimme skjolder. De steder hvor gulvet hyppigst betrædes vil du kunne iagttage gråligt matte slidspor som stammer fra støv der er trådt ned i træværkets overflade.

Der hvor lys indfaldet i rummet er kraftigst – for eksempel foran terrassedøren eller under vinduerne – vil et sæbe behandlet gulv som regel være gulnet og grimt. Dette skyldes et fænomen som kaldes solfalming, og som indtræder når den beskyttende hinde af sæbe er slidt bort. Og i lighed med skjolder, slidspor og småskrammer vil du ikke kunne fjerne denne nuance ved almindelig gulvvask.

 

Hvordan foregår en gulvafslibning?

En gulvafslibning udføres med en særlig maskine til afslibning af gulve. Hvor en gulvafhøvling maskine er udstyret med en valse, er en gulvafslibning maskine forsynet med en slibe rondel som roterer i det vandrette plan. Denne påmonteres sandpapir i forskellige korn størrelser – først en grov, og dernæst en fin. Ved en gulvafslibning fjernes kun allerhøjst to millimeter af gulvets overflade. Dette er fuldt ud tilstrækkeligt hvis du ønsker at komme de oven for nævnte skønhedspletter til livs. Hverken slidspor, plamager fra solfalming eller skjolder fra spildte væsker stikker nemlig særlig meget dybere end bemeldte to millimeter. Og du kan samtidig regne med at få has på splinter, ridser og mindre skrammer i dit trægulvs overflade.

Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel denne behandling kan gøre. Dit trægulv kan faktisk næsten komme til at stå som nyt hvis du lader en dygtig håndværker forestå en gulvafslibning. Gulvet vil blive smukt og ensartet i overfladen, og måske endda op til flere toner lysere, af en professionelt udført gulvafslibning. Og lader du dernæst din gulvmand udføre den plejende og beskyttende efterbehandling kan du være sikker på at dit trægulv kan holde sig smukt og stærkt i mange år fremover.

 

Hvilken efterbehandling til trægulv skal jeg vælge?

Når det kommer til valg af efterbehandling til det nyslebne trægulv er det en god idé at tage gulvmanden med på råd. Din gulvmand har indgående kendskab til de materialer, som anvendes til dette formål, og vil på baggrund af dine ønsker og trægulvets beskaffenhed hurtigt kunne vurdere hvilken behandling som tjener gulvet bedst. Hvis du for eksempel ønsker dig en smuk, lys overflade på dit trægulv, men ikke har mod på at skulle vaske gulvet med sæbespåner op til flere gange om ugen for at vedligeholde den sarte sæbe behandlede overflade, kan en gulvmand for eksempel anbefale en lud behandling efterfulgt af klar lak med hvidt pigment. På den måde får du et flot, lyst trægulv med en slidstærk og rengøringsvenlig overflade. Din gulvmand vil have et klart billede af hvorledes det færdige resultat kommer til at tage sig ud, både når det gælder farve, glans og modstandsdygtighed. Derfor kan du trygt overlade arbejdet med gulvafslibning og efterbehandling af trægulvet i din bolig til en dygtig gulvmand.

 

Hvad koster en gulvafslibning?

Det er ikke muligt at give et entydigt svar på spørgsmål stillet i overskriften. Prisen på en gulvafslibning afhænger af mange faktorer, for eksempel gulvets nuværende tilstand og beskaffenhed, antallet af kvadratmeter der skal slibes, og materialet som skal anvendes i forbindelse med efterbehandling. Du bør altid indhente mere end blot et enkelt tilbud på gulvafslibning. På den måde får du et validt sammenligningsgrundlag og et klart billede af hvad en gulvafslibning kommer til at koste. Og så vil du bedre kunne tage stilling når det gælder valg af gulvfirma.

Her på siden kan du nemt indhente tre uafhængige og 100% uforpligtende tilbud på afslibning af gulve. Du skal blot indtaste dine informationer samt oplysninger omkring opgavens art. Så vender tre gulvfirmaer i dit lokal område tilbage til dig med hvert deres tilbud på gulvafslibning. Klik ind og læs mere her.

Find billig gulvslibning - Klik få 3 gratis tilbud