Få 3 gratis tilbud på Fjern skimmelsvamp arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Fjern skimmelsvamp arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på fjernelse af skimmelsvamp

Få de bedste tilbud på bekæmpelse af skimmelsvamp

Måske har du hørt om skimmelsvamp i boliger. Skimmelsvamp er et problem som inden for de seneste årtier er kommet i sundhedsmyndighedernes søgelys, idet skimmelsvamp menes at være årsag til en række helbreds relaterede problemer. Hvis du er i tvivl om hvorvidt din og din families bolig er angrebet af skimmelsvamp, eller er i risiko for skimmelsvamp infektion, kan du med fordel læse med i det følgende. Her kan du nemlig blive klogere på hvad skimmelsvamp er, og hvorledes du kommer denne plage til livs.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er en fælles betegnelse for flere forskellige svampe arter som trives i fugtige miljøer i murværk, træværk og lignende.

De mest almindelige former for skimmelsvamp inkluderer

Aspergillus og Cladosporium – de mest almindeligt forekommende skimmelsvamp typer. Disse skimmelsvampe trives i indendørs materialer, og kan medføre sygdomme i luftveje og lunger.

Stachybotrys – også kendt under navnet sort skimmel. Denne skimmelsvamp trives under meget fugtige forhold, for eksempel våde gips plader og gennemfugtet træværk, og anses som værende meget farlig. Derfor bør du tjekke dit gipsloft jævnligt, og sørge for at taget er vel isoleret.

Alternaria – den mest almindelige type allergi fremkaldende skimmelsvamp. Alternaria trives på badeværelset, for eksempel i dit badekar, i din bruseniche eller under din håndvask.

I det følgende kan du blive klogere på skimmelsvamp. Og du kan læse mere om hvordan du kan komme denne usunde svampe infektion til livs.

 

Hvorfor er skimmelsvamp usundt?

Sundhedsstyrelsen vurderer at længere tids ophold i en bygning, som er angrebet af skimmelsvamp, ofte giver anledning til udvikling af allergi, høfeber og lignende tilstande hos børn og voksne. Der ud over er skimmelsvamp under mistanke for at forårsage hovedpine, irriterede slimhinder, koncentrations besvær og en generel følelse af træthed. Alle disse dårligdomme går under betegnelsen indeklima symptomer. Er din bolig således inficeret af skimmelsvamp er det således klart at det ikke er sundt for hverken dig eller din familie at opholde jer deri. Derfor bør du snarest muligt sørge for at få fjernet skimmelsvamp hvis det er opstået, for eksempel i træværket eller i væggen bag tapetet. Og er skimmelsvamp endnu ikke opstået, bør du gøre dit ypperste for at forebygge at dette sker.

 

Hvordan forebygger man skimmelsvamp?

Hvis du ønsker at forebygge skimmelsvamp angreb i din bolig, skal du først og fremmest sikre dig at murværket og træværket er i forsvarlig stand. Skimmelsvamp angreb kan forebygges gennem grundig isolering af husets ydermure samt en affugtning af kælderen. Du bør sørge for at fugt og væde ikke kan trænge ind i husets fundament og sokkel fra den omkringliggende jord. Har dit hus sin beliggenhed i et område hvor grundvandsspejlet står højt, vil der ikke skulle meget mere end et enkelt kraftigt regnskyl til førend huset er i fare for fugt skader.

Derfor kan du med stor fordel kontakte en entreprenør eller en autoriseret kloakmester, som kan hjælpe dig med at få nedlagt et omfangsdræn eller en faskine. På den måde kan du forhindre vandet i at trænge ind i din bolig. Der ud over er det vigtigt at du sikrer god udluftning i boligen. Du kan eventuelt kontakte en VVS mand med henblik på etablering af et ventilations system, således at luften i din bolig holder den optimale fugtighed. Så slipper du for at smide penge ud af vinduet ved at lufte ud i de kolde vinter måneder.

 

Hvordan ved jeg om min bolig er inficeret med skimmelsvamp?

Hvis du ønsker at give dit bolig et komplet sundheds tjek med henblik på afdækning af eventuel skimmelsvamp, bør du gå følgende områder grundigt efter i sømmene:

 

Toilet og badeværelse
Skimmelsvamp kan skjule sig i brusenichen eller i brusekabinen, bag toilettet, og i flisernes fuger samt i vinduesrammen. Er dit badeværelse af ældre dato, er vægge og gulve sandsynligvis ikke forsynet med en vådrums membran. Her kan du med fordel få en murer på banen, som kan bringe dit badeværelse up to date.

Køkken
Køkkenet er endnu et rum hvor skimmelsvamp har gode muligheder for at skjule sig, og dermed sprede sig uden at du lægger mærke til det. Du bør med jævne mellemrum tjekke for skimmelsvamp tjekke bag køleskab, komfur og opvaskemaskine hvor der kan ophobe sig fugt på grund af de svingende temperaturer.

Air condition anlæg, udsugning og ventilation
Hvis din bolig er forsynet med et bedaget udsugnings anlæg, vil der være en god chance for at skimmelsvamp trives i dette. Et ventilations anlæg kan ydermere bidrage til spredningen af svampe sporer, hvorfor det er vigtigt at du regelmæssigt renser og efterser anlægget.

Pejs og skorsten
Også i udtrækket til din brændeovn eller pejs kan der skjule sig skimmelsvamp, ligeledes på grund af kondens vand. Her bør du tjekke både sommer og vinter, og sørge for at skorsten og spjæld bliver renset grundigt med hjælp fra en professionel skorstensfejer.

Vægge, loft og gulv
Skimmelsvamp kan gemme sig alle mulige steder. Er dit gulv ikke tilstrækkeligt isoleret mod undergrunden, kan kondens som følge af temperatur forskellen give anledning til fugt skader og skimmelsvamp. Det samme gør sig gældende for loftet – og er dine vægge ikke hulmurs isolerede, bør du overveje en facadeisolering for at undgå at væggen bliver en såkaldt kuldebro.

Få 3 gratis tilbud på bekæmpelse af skimmelsvamp

Få hjælp til konstatering af skimmelsvamp

Du kan få hjælp til at opdage skimmelsvamp hvis dette er skjult på steder som umiddelbart ikke er synlige for det blotte øje. Mange danske firmaer har specialiseret sig i detektering af skimmelsvamp, enten ved hjælp af avanceret udstyr eller ved anvendelse af specialtrænede hunde, hvis følsomme næser let kan opspore skimmelsvamp i dit hjem. Her på siden kan du indhente tre gode tilbud på opdagelse og udryddelse af skimmelsvamp i din og din families bolig. Du skal blot indtaste dine oplysninger – så vil du modtage henvendelse fra tre uafhængige virksomheder med speciale inden for bekæmpelse af skimmelsvamp inden for ganske få hverdage. Klik ind og læs mere her.

 

Hvordan bekæmper jeg skimmelsvamp?

Der findes flere metoder hvorpå du kan komme skimmelsvamp til livs. I det følgende kan du læse mere om hvordan du bekæmper skimmelsvamp. Der er forskel på sværhedesgarden af skimmelsvamp angreb. Hvis du opdager skimmelsvamp i vinduesrammerne, hvor det ofte vil optræde på grund af kondens vand, eller i fugerne mellem fliserne på dit badeværelse, kan du selv fjerne svampedannelsen ved hjælp af Klorin eller Rodalon. Husk at bruge handsker når du bortrenser skimmelsvamp, da der her er tale om skrappe midler.

I sværere tilfælde vil du ikke selv kunne fjerne skimmelsvampen. Er du så uheldig at der allerede er opstået skimmelsvamp som følge af fugt skader i væggene, i gulvet, i tag konstruktionen eller i boligens træværk, bør du få hjælp fra professionelt hold. Det er meget vigtigt at skimmelsvamp i husets konstruktion bliver udryddet så hurtigt som muligt. I afsnittet oven for kan du læse om hvor skadeligt skimmelsvamp er for dit og din families helbred. Dette gælder især hvis en eller flere af familiens medlemmer i forvejen lider af allergi. Selv om det koster både tid og penge at fjerne skimmelsvamp, kan alternativet hurtigt komme til at koste dig langt mere.

 

Professionel fjernelse af skimmelsvamp i boligen – hvad skal jeg være opmærksom på?

Inden du styrter ud og hyrer et firma som kan hjælpe dig med at bekæmpe skimmelsvamp i din bolig, bør du først og fremmest være helt sikker på hvor stort problemet er. Det er nemlig ikke i alle tilfælde nødvendigt at tilkalde professionel hjælp. Som beskrevet oven for vil du selv kunne fjerne overfladisk skimmelsvamp i for eksempel vinduesrammer eller i fugerne mellem fliserne på dit badeværelse. Men sidder skimmelsvampen dybt i væggen, eller er der opstået skimmelsvamp i loft eller gulv, skal der fagfolk på banen.

Når du kontakter et firma, som kan bekæmpe skimmelsvamp, bør du sikre dig at den pågældende entreprenør er certificeret inden for skimmelsvamp sanering. Dette er nemlig din sikkerhed for at arbejdet bliver udført efter bogen, med et holdbart resultat og uden yderligere risiko for din og din families sundhed. En autoriseret skimmelsvamp sanerings entreprenør vil kunne udføre både inspektion og efterfølgende sanering af bygningens træværk, murværk, eller tagskontruktion. Din entreprenør vil kunne hjælpe dig med den efterfølgende genopbygning af de dele af boligen som måtte være blevet ødelagt i forbindelse med skimmelsvamp saneringen. Og du vil kunne få gode råd til hvorledes du holder din bolig fri for skimmelsvamp i fremtiden.

 

Hvad koster det at få fjernet skimmelsvamp?

Prisen på en skimmelsvamp sanering kan variere en del fra entreprenør til entreprenør. Det er altid en god idé at indhente mere end et tilbud på dette stykke arbejde. Så kan du selv tage stilling til hvilket der passer dig bedst, ud fra parametre så som pris, service og de anvendte materialer. Her på siden kan du hurtigt indhente tre uafhængige tilbud på skimmelsvamp sanering. Du indtaster blot dine oplysninger, så vender tre forskellige virksomheder tilbage til dig med deres bud på en billig bekæmpelse af skimmelsvamp. Klik ind og få yderligere information her.

Få 3 gratis tilbud på fjernelse af skimmelsvamp