Få 3 gratis tilbud på Landskabsarkitekt arbejde


Ikon   Nemt – Indsend din opgave online

Ikon   Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage

Ikon   Gratis – 100 % uforpligtende

Ikon   Firmaer med speciale i Landskabsarkitekt arbejde i hele landet


Få 3 gratis tilbud på landskabsarkitekter

Få de bedste tilbud på landskabsarkitekt hjælp

Er du ansvarlig for etablering af grundejerforeningens eller boligforeningens nye park anlæg? Så drømmer du sikkert om et lækkert, grønt område med plads til både leg og refleksion. Uanset om din forening ligger i tæt bebyggelse, eller om den hat sin beliggenhed i landlige omgivelser, handler det om at skabe et nærværende og inspirerende rum hvor der er plads til alle. Du vil sikkert gerne have plads til både legeplads, boldbaner og rekreative arealer hvor alting ånder fred og ro. Derfor er det en god idé at få professionelle kræfter på banen. Med hjælp fra en dygtig landskabsarkitekt vil du kunne få det bedste ud af det område, der er til rådighed, og dermed skabe de optimale rammer for de besøgende.

Få 3 gratis tilbud på landskabsarkitekter

Hvad er en landskabsarkitekt?

En landskabsarkitekt er en fagperson som er uddannet inden for landskabsarkitektur. Uddannelsen foregår ved Københavns Universitet, og har til formål at uddanne personer som kan forestå udvikling af landskaber og byrum på bæredygtig og kreativ vis. En landskabsarkitekt arbejder med formgivning af eksempelvis parker og anlæg, men også større skov arealer samt indre byrum. Skal der eksempelvis indrettes områder til leg og rekreation i byen, skal der en landskabsarkitekt på banen.

Gennem sin uddannelse får en landskabsarkitekt en bred og dybtgående viden om alt fra biologiske kredsløb til geologiske processer samt sociale og etiske dynamikker og selvfølgelig æstetik. Med afsæt i denne vidensmæssige baggrund kan en landskabsarkitekt bidrage til udvikling af løsninger på såvel sociale og samfundsmæssige som økologiske og biodiversitetsmæssige udfordringer som involverer både mennesker og natur.

En landskabsarkitekt vil som regel være specialiseret inden for enten landskabs design eller byplanlægning. Der er dog også landskabsarkitekter som arbejder holistisk med begge discipliner.

 

Hvornår har jeg brug for en landskabsarkitekt?

Der kan være flere situationer hvor du kan få brug for hjælp fra en landskabsarkitekt. En landskabsarkitekt kan være endog særdeles behændig i forbindelse med eksempelvis udvikling af bolig områder, og derfor anvendes landskabsarkitekter hyppigt af entreprenører og bygherrer når et nyt areal skal udstykkes til bebyggelse. Uanset om der er tale om et højhus byggeri tæt på byen, eller om der skal opføres villaer, parcelhuse eller rækkehuse i landlige omgivelser, kan en landskabsarkitekt hjælpe med at få bebyggelsen og miljøet til at fremstå hyggeligt og indbydende. Det giver således mening at få en dygtig landskabsarkitekt på banen når der skal anlægges bebyggede områder, parker, grønne arealer, legepladser og lignende.

Landskabsarkitekten arbejder både med planlægning og forvaltning såvel med design og æstetik, og har desuden en stor viden om planter, træer, belægning med videre. Du kan således med stor fordel tilkalde en landskabsarkitekt hvis du har behov for sparring tidligt i dit anlægs projekt, og ønsker at skabe et miljø der er både sundt og inspirerende for de mennesker som skal opholde sig deri.

 

Opnå flotte resultater med hjælp fra en landskabsarkitekt

Med en landskabsarkitekt er du sikker på at opnå en fin balance i dit byggeri, og samtidig sikre at vigtige elementer ikke overses i processen. Når du lader en landskabsarkitekt deltage i planlægningen, kan du være sikker på at der bliver tænkt på alt. En landskabsarkitekt vil tage højde for alle tænkelige forhold i forbindelse med formgivning af de enkelte arealer. Dette handler om såvel terrænnets udformning, jordbundens beskaffenhed, og så de sociale forhold som gør sig gældende.

En stor del af landskabsarkitektens opgave er identificere muligheder og begrænsninger i området, og sørge for at design af stisystemer, fælles arealer, grønne områder, legepladser og private matrikler udføres på optimal vis. Du vil med en landskabsarkitekt som din nærmeste allierede være garanteret et flot resultat.

Få 3 gratis tilbud på landskabsarkitekter

Hvad kan landskabsarkitekten hjælpe med?

En landskabsarkitekt har mange forskellige opgaver, som selvfølgelig helt og holdent afhænger af projektets type og omfang. Blandt de opgaver, en landskabsarkitekt typisk løser, finder vi følgende

Vurdering af et områdes muligheder med henblik på fremtidig udvikling

Udvikling af byplaner og tilføring af nyt liv til byrum

Design og udvikling af parker, rekreative områder, grønne arealer, vejstræninger med planteliv og så videre

Udformning og opførelse af legepladser og øvrige rum til børn og familier

Udfærdigelse af skitser og planer i forbindelse med udvikling af boligområder, inklusive

Haver og parker

Legepladser

Fri og fælles arealer

Parkeringspladser og vendepladser

Stisystemer

Design af fælles opholdsarealer som for eksempel kirkegårde, festivalpladser, idrætsanlæg og lignende

Samtidig vil det som oftest være en landskabsarkitekt som forestår drift og pleje af nyligt anlagte parker samt andre grønne, rekreative områder. Når området anlægges, vil det nemlig kun rumme løfter om sin fremtidige form. Derfor er det vigtigt at en dygtig landskabsarkitekt kan styre driften og pleje diverse planteliv således at området kommer til at leve op til forventningerne.

Ønsker du et særligt design til din egen private have, er det en havearkitekt du skal have fat på. En havearkitekt er en landskabsarkitekt som har specialiseret sig inden for mindre have anlæg, fortrinsvis for private kunder. Derfor vil du skulle søge specifikt efter en landskabsarkitekt med netop denne ekspertise, hvis din have skal ligne en engelsk slotshave, eller du måske ønsker dig en vild have.

 

Find den rette landskabsarkitekt

Det er altid en god idé at gøre sin research grundigt når man leder efter fagfolk i forbindelse med særlige opgaver der kræver ekspertise og kompetence. Gør du dig umage med at finde den mest velegnede landskabsarkitekt, kan du være helt sikker på at opgaven bliver løst til UG med kryds og slange – og med et smukt resultat. Er du således på jagt efter en dygtig og erfaren landskabsarkitekt, som kan hjælpe dig med at få drømmen om det perfekte grønne område, bør du vælge en som har speciale inden for netop dette felt. På de enkelte landskabsarkitekt firmaers hjemmeside kan du hurtigt skabe dig et overblik over hvem der er den bedste kandidat til opgaven.

På hjemmesiden vil du kunne se eksempler på tidligere udført arbejde, og dermed danne dig et billede af det enkelte landskabsarkitekt firmas ydelser og generelle service niveau. Og du vil kunne tage stilling til om den pågældende landskabsarkitekt er den rette for dig. Hvis du vil danne dig et 100% retvisende billede af landskabsarkitektens formåen, kan du med stor fordel vælge at aflægge de områder, som arkitekten har udformet, en visit. Her vil du selv kunne få syn for sagn, og dermed konstatere om designet virker hensigtsmæssigt og formålstjenligt.

Endelig kan du på det store internet finde portaler som giver tidligere kunder mulighed for at anmelde håndværkere og fagfolk. Her vil du kunne søge på det landskabsarkitekt firma, du har i kikkerten, og se firmaets tidligere kunders udsagn – såvel de fuldt ud tilfredse som de mere mellemfornøjede af slagsen. På den måde kan du skabe et mere nuanceret billede af den enkelte landskabsarkitekt fra kundens synspunkt.

 

Invitér din landskabsarkitekt på besøg

Det er også smart at få landskabsarkitekten til at kaste et professionelt blik på det område der skal modelleres. Når du inviterer din landskabsarkitekt på visit, får du en enestående mulighed for at lære vedkommende at kende som person, og dermed vurdere om I er på samme side når et handler om design og arkitektur. Samtidig får landskabsarkitekten chancen for at tage området i øjesyn, og identificere de muligheder og begrænsninger det indeholder. Han eller hun vil sikkert allerede ved første besøg få idéer til indretning – og vil med sikkerhed gerne lægge øre til dine visioner.

 

Hvad koster en landskabsarkitekt?

Prisen på hjælp fra en landskabsarkitekt i forbindelse med etablering af parker, grønne områder, beboelses arealer og så videre afhænger i sagens natur af opgavens type og omfang. Derfor kan det godt være vanskeligt at angive en nøjagtig pris på landskabsarkitekt hjælp. Samtidig kan landskabsarkitektens timepris variere en del fra firma til firma. Du skal regne med en pris på mellem 600 og 1.000 kroner i timen når du allierer dig med en professionel landskabsarkitekt.

Efter det indledende besøg vil en dygtig landskabsarkitekt kunne udarbejde et fast tilbud til dig indeholdende såvel timelønninger som materialer. Det er altid en god idé at indhente tilbud på landskabsarkitekt hjælp fra mere end ét enkelt firma. Du kan her på siden nemt og hurtigt indhente tre forskellige og 100% uforpligtende tilbud på landskabsarkitekt hjælp. Det er blot at udfylde skemaet med information omkring opgaven – så vil du inden for kort tid modtage tre tilbud fra lige så mange landskabsarkitekt firmaer. Klik ind her og få yderligere information.

Få 3 gratis tilbud på landskabsarkitekter